pixel.png

Deşi nu ne-am aştepta ca tinerii şi copiii să aibă probleme cu sănătatea vaselor de sânge, iată că sedentarismul, mâncarea nesănătoasă abundentă în fast food, dulciurile şi sucurile în exces duc la supraponderabilitate şi obezitate.

De aici până la apariţia afecţiunilor vaselor de sânge nu sunt chiar mulţi paşi. Unde mai pui că vârsta la care unii începe să fumeze este fragedă. Dr Cristina Stănescu, medic cardiolog primar la Spitalul Clinic Colentina trage un semnal de alarmă privind instalarea aterosclerozei la vârste tinere.

Fumatul la vârste mici, factor ce poate duce la ateroscleroză în timp

CSÎD: Copiii pot dezvolta afecţiuni legate de vasele de sânge, ateroscleroză, de exemplu?
Dr Cristina Stănescu:
Deşi bolile legate de ateroscleroză, adică infarctul miocardic şi accidentul vascular cerebral nu apar în mod obişuit la copii, se pare că ateroscleroza poate începe devreme, dacă există factori de risc precum obezitatea, fumatul, colesterolul crescut, diabetul sau hipertensiunea arterială. De aceea prevenirea aterosclerozei trebuie să înceapă încă din copilărie, printr-un stil de viaţă cât mai sănătos. În ultimii ani, de exemplu, vârsta de apariţie a infarctului miocardic a scăzut, mai ales din cauza fumatului care începe să fie practicat devreme.

<!–

Formul de quiz

–>

Preluat de la: csid.ro