pixel.png

Dacă te supără diareea, o ceaşcă de ceai cald te poate ajuta să scapi de problemă!

Dar contează mult şi ce sortiment de ceai alegi. Anumite ceaiuri conţin compuşi care ajută digestia şi ameliorează simptomele stomacului „care bolboroseşte”.

Nu te baza însă doar pe ceaiuri pentru a scăpa de diaree, ci consumă şi alimente benefice, precum banane, orez fiert sau pâine prăjită.

<!–

Formul de quiz

–>

Diareea poate avea o multitudine de cauze (infecţii bacteriene sau virale, sindromul de intestin iritabil, boala Crohn etc.) şi duce la deshidratare, oboseală şi carenţe de vitamine şi minerale. De aceea este important să iei măsuri şi, dacă ceaiurile de mai jos nu îşi fac efectul şi simptomele persistă sau se agravează, să apelezi la un medic pentru tratament de specialitate.

Descoperă mai jos o listă de ceaiuri naturale pentru diaree care te ajută să te simţi mai bine.

Cuprins
Ceai verde
Ceai de ghimbir
Ceai de mentă
Ceai negru
Ceai de fenicul
Ceai de lămâie
Ceai din rădăcină de lemn dulce
Ceai de muşeţel
Ceai de busuioc sfânt (tulsi)

sus

Ceai verde

Ceaiul verde este folosit de multă vreme ca remediu natural împotriva diareei şi infecţiei cu Helicobacter pylori, care poate duce la dureri de stomac, greaţă şi balonare. Studiile arată că 1-2 ceşti de ceai verde pe zi pot ameliora rapid simptomele digestive cauzate de infecţiile bacteriene, dar şi de radioterapie. De asemenea, ceaiul verde poate avea beneficii şi asupra sistemului cardiovascular.

sus

Ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimber are numeroase beneficii, printre acestea numărându-se şi efectele pozitive asupra digestiei. Potrivit studiilor, ceaiul de ghimbir ameliorează greaţa, inclusiv cea cauzată de sarcină, diareea, reduce crampele abdominale, balonarea, reglează tranzitul intestinal şi elimină gazele. Pentru a prepara ceai de ghimbir, fierbe în 300 ml de apă, timp de 10-20 de minute, o bucată de 2-3 centimetri de ghimbir ras, strecoară lichidul şi îndulceşte cu puţină miere de albine. 

sus

Ceai de mentă

Ceaiul de mentă este renumit pentru efectul său benefic asupra durerilor de stomac, în special în ceea ce priveşte diareea. Frunzele de mentă proaspete sunt cele mai bune pentru ceai, deoarece îi oferă acestuia o aromă puternică şi efectele benefice se fac resimţite asupra tractului digestiv. Două sau trei ceşti de ceai de mentă pot ameliora semnificativ greaţa, durerile abdominale şi diareea cauzată de sindromul de intestin iritabil. 

sus

Ceai negru

Ceaiul negru este extrem de benefic dacă te confrunţi cu diaree cauzată de infecţia cu E. coli, arată mai multe studii. Limitează-te însă la 1-2 ceşti de ceai pe zi, deoarece cafeina din ceaiul negru poate duce la dureri de stomac. 

sus

Ceai de fenicul

Ceaiul de fenicul este utilizat pentru o multitudine de probleme, precum dureri de stomac, constipaţie, flatulenţă excesivă, dar şi diaree. De asemenea, un studiu a arătat că ceaiul de fenicul poate ameliora simptomele premenstruale, precum greaţa, balonarea sau crampele abdominale, precum şi colicile în cazul bebeluşilor. 

sus

Ceai de lămâie

Ceaiul de lămâie are un gust delicios, mai ales dacă este îndulcit cu puţină miere de albine, dar poate avea şi efecte benefice asupra digestiei. Oamenii de ştiinţă de la universitatea din Heidelberg au descoperit că ceaiul de lămâie poate ameliora simptomele cauzate de infecţia cu norovirusuri sau bacterii, precum diareea, greaţa sau vărsăturile. 

sus

Ceai din rădăcină de lemn dulce

Ceaiul de lemn dulce este indicat în cazul în care te confrunţi cu ulcer stomacal, care poate declanşa simptome precum dureri abdominale, greaţă, arsuri la stomac şi diaree. Consumă însă cu moderaţie, nu mai mult de o ceaşcă pe zi. 

sus

Ceai de muşeţel

Ceaiul de muşeţel este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru diaree şi alte tulburări digestive, precum gaze intestinale, rău de mişcare, greaţă sau vărsături. Pentru a prepara ceai de muşeţel, foloseşte fie pliculeţe, dar asigură-te că provin din surse organice, fie plantă uscată, o linguriţă la 250 ml de apă (fierbe timp de 5 minute).

sus

Ceai de busuioc sfânt (tulsi)

Cunoscut şi ca tulsi, busuiocul sfânt este o plantă cu numeroase proprietăţi terapeutice. Deşi nu este la fel de utilizat precum ceaiurile descrise mai sus, ceaiul indian de busuioc sfânt poate ameliora rapid simptome precum crampele abdominale, arsurile stomacale, greaţa, diareea şi gazele intestinale. 

Preluat de la: csid.ro