fintech-cover-7.jpg
Ritmul în care evoluează domeniul fintech este tot mai alert, iar serviciile financiare și cele tehnologice continuă să dicteze evoluțiile și tendințele de pe piață. În acest sens, pentru a construi un ecosistem puternic, care să corespundă așteptărilor din domeniul financiar, este necesară elaborarea și implementarea unei strategii viabile de dezvoltare a ecosistemului. Iar pentru realizarea documentului, Fintech Moldova lansează chestionarul „Fintech Ecosystem Survey”. Inițiativa își propune astfel să scoată în evidență care sunt nevoile participanților din ecosistemul Fintech din Moldova și să identifice prioritățile domeniului.

În prezent, pilonii cei mai importanți care contribuie și pot servi pentru dezvoltarea ecosistemului fintech din Republica Moldova sunt:
# educația;
# colaborarea dintre industriile financiare și tehnologice;
# incluziunea și alfabetizarea financiară a populației;
# relațiille cu alte ecosisteme internaționale și cadrul legal.

Iar pentru a stabili care dintre acestea sunt prioritare, reprezentanții industriilor conexe sunt îndemnați să acceseze chestionarul și să răspundă la șapte întrebări tematice. Lista de întrebări este destinată tutoror celor din domeniile fintech, financiar, asigurări, plăți alternative, microfinanțare, banking, IT, dar și reprezentanților asociațiilor care lucrează pentru dezvoltarea industriei fintech în țară, partenerilor internaționali și celor din instituțiile guvernamentale și regulatorii.

Rezultatele acumulate în urma chestionării vor fi un punct de reper, pentru a înțelege domeniile care necesită un plus de implicare pentru dezvoltarea talentului, potențialului și inovației antreprenoriale în sectorul Fintech din Moldova.

<!–

–> <!–

–>

Ștefan Nistor, coordonator Fintech Moldova: „Pentru a dezvolta un ecosistem Fintech sănătos, trebuie să îmbunătățim considerabil domeniile conexe. Cu toate acestea, unele pot necesita o atenție mai specială decât altele și mai multă implicare. Acest chestionar vine să susțină domeniul fintech din Republica Moldova prin prisma necesităților pe care actorii implicați le întâmpină în dezvoltarea comunității. Sperăm ca reprezentanții industriilor conexe să participe, să dea dovadă de responsabilitate și să se implice în acest mod la dezvoltarea pe termen lung a acestei industrii.”

Dacă ești interesat de domeniul fintech și vrei să participi la dezvoltarea serviciilor din industria tehnologică și cea financiară, accesează www.fintech.md și răspunde la chestionar.

Chestionarul este disponibil AICI.

Preluat de la: diez.md