jeshoots-com-5chl44BAOvk-unsplash.jpg
De decenii, pe piața consolelor de jocuri există doar trei companii care concurează cu adevărat între ele. Acestea sunt Sony, Microsoft și Nintendo, care produc PlayStation, Xbox și, respectiv, GameCube/Wii/Switch. În timp ce aceste dispozitive se bucură de popularitatea și de atenția pe care o primesc de la fanii jocurilor video, în lume există și alte console care la fel merită atenția ta. Dacă ești în căutarea unei alternative la Xbox, PlayStation sau Nintendo, atunci acest articol este pentru tine.

# Steam Deck

Cu toții am visat la jocuri de pe PC pe un dispozitiv compact și portabil. Acum, cu Steam Deck Valve, acest vis aproape a devenit realitate.

Pe scurt, Steam Deck este o alternativă perfectă pentru computerul portabil, cu specificații suficient de bune pentru a practica unele dintre cele mai tari jocuri moderne. Totuși, trebuie să înțelegi că această consolă nu îți poate oferi toată gama de emoții pe care ți-o poate oferi un PC clasic. Avantajul mare e că această consolă este portabilă, iar la capitolul hardware s-au făcut câteva compromisuri tehnice, ceea ce înseamnă că unor jocuri mai „pretențioase” li s-au redus capacitățile grafice.

Luând în considerare toate aceste aspecte, acum poți practica jocurile preferate create pentru PC și pe Steam Deck, iar aceasta este o victorie pentru industria de gaming.

# Google Stadia

Stadia nu este o consolă obișnuită. Nu-l poți conecta la o priză. De fapt, Stadia nu are un dispozitiv specific la care se conectează. Da, el se poate „înfrăți” cu orice dispozitiv compatibil, de la smartphone-uri și computere până la un TV cu Chromecast. Acest lucru se datorează faptului că Stadia este un serviciu de cloud gaming, operat de Google.

Jocurile în cloud există de ceva timp, iar dacă încă nu cunoști cum acest serviciu funcționează, atunci îți explicăm noi. Deci, jocurile în cloud sunt jocuri care se păstrează pe un server și te poți juca la distanță (fără ca să le descarci, să le instalezi). Mai departe, în timp ce te joci, jocul este transmis pe dispozitivul tău prin conexiunea de internet, asemănător cu ceea cum ai privi un videoclip. Acest lucru înseamnă că serverul își „asumă” toate greutățile hardware (procesarea grafică), nu și dispozitivul tău.

Stadia deține o bază de de date cu o multitudine de jocuri disponibile pe platformă. De la Far Cry Primal, Farming Simulator 2 până la Destiny 2. Platforma are câte puțin din toate. Dacă îți place jocul Destiny, poți cumpăra diferite obiecte interesante AICI.

# Meta (Oculus) Quest 2

Pășirea pentru prima dată în realitatea virtuală este clipa pe care nu o vei uita niciodată, iar dacă nu ai încercat-o până acum, atunci e timpul perfect să te delectezi cu această posibilitate.

Meta Quest 2 reprezintă o cască și te invită să explorezi realitatea virtuală. Este un dispozitiv complet independent de altele. Casca folosește camere pentru a urmări toate mișcările din jur și vine cu un set performant de controlere.

Mai mult, magazinul Meta se numără printre unele dintre cele mai vii magazine destinate produselor VR, ceea ce înseamnă că vei avea mereu la dispoziție o mulțime de conținut proaspăt de explorat.

# Amazon Luna

La fel ca Stadia, Luna, creată de Amazon, intră și ea să concureze pe piața jocurilor în cloud. Aceasta înseamnă că pe Amazon Luna la fel te poți juca pe toate dispozitivele fără a avea nevoie de vreun dispozitiv cu hardware puternic.

Pentru clienții existenți, Amazon Luna poate fi o modalitate excelentă de a încerca pentru prima dată jocurile în cloud, deoarece oferă o serie de jocuri gratuite pentru abonații fideli.

Menționăm că, actualmente, Amazon Luna este disponibilă numai în Statele Unite ale Americii.

# Xbox Series S

Da, ai dreptate, mai sus am spus că aceasta este o listă pentru alternativele la Xbox sau PlayStation, dar avem o scuză. Dacă dorești să obții una dintre aceste console de generație actuală, dar nu ai bani suficienți pentru a o cumpăra, Xbox Series S este o alegere excelentă.

În timp ce seria S este „ruda” mai mică a seriei X, nu te lăsa dezamăgit de specificațiile „incomparabile” cu alte console mai performante. Acest Xbox încă este un monstru pentru banii lui. Cele mai sensibile deosebiri din seria X ține de redarea imaginii în 1440p, în loc de 4K, și are la bord o capacitate mai mică memorie. Însă dacă nu ai un televizor 4K, este puțin probabil să observi o mare diferență.

În plus, seria S îți permite să economisești peste 100 de dolari și îți oferă acces la exact aceeași bibliotecă de jocuri ca și pentru seria X.

# SNES sau NES Classic

Nintendo Switch este o consolă minunată, dar dacă ești un fan al Nintendo de pe vremea copilăriei tale, atunci SNES Classic sau NES Classic ar putea fi consolele retro pe care le așteptai.

Fiecare consolă păstrează jocuri clasice în bibliotecile sale. SNES oferă 20 de jocuri clasice, inclusiv Street Fighter II, Mario Kart, Super Metroid și multe altele. NES vine cu o colecție mai largă, oferindu-ți 30 de jocuri, inclusiv Super Mario Bros, Donkey Kong, Metroid și The Legend of Zelda. Deci, dacă vrei să faci parte din istoria jocurilor vechi, NES ar putea fi cea mai potrivită alegere pentru tine!

Consolele sunt importante în viața noastră. La urma urmei, ele sunt cele care ne permit să interacționăm cu mediul divers și plin de culoare al jocurilor video. Așa cum ai reușit să explorezi mai multe tipuri de console, înțelegi că nu ești limitat doar la Xbox și PlayStation. Ai o varietate de oportunități de jocuri începând cu jocuri în cloud și jocuri pe platforme portabile, până la console noi-retro – toate acestea reprezintă o serie de opțiuni oferite de piață pentru a te ajuta să petreci timpul jucându-te, cu posibilitatea de a beneficia de reduceri.

Preluat de la: diez.md