buimistru1.jpg
TV9, un nou post de divertisment, ar urma să apară pe micile ecrane din Republica Moldova. Consiliul Audiovizualului (CA) a acordat licența de emisie pe un termen de 9 ani companiei Media Platform, proprietara viitorului canal TV, informează Media Azi.

Dumitru Buimistru de la Exclusiv TV (TNT), a precizat că televiziunea va avea un conținut „distractiv” și va asigura volumul necesar de produs autohton.

„Mai mult de 10 ani lucrez în domeniul de creare a emisiunilor distractive la TV. Adică am o experiență mare, luând în calcul că fac asta în Republica Moldova, unde această piață media nu este atât de dezvoltată precum în alte țări – Ucraina, Rusia, SUA”, a spus Dumitru Buimistru.

Jurnalistul a explicat că echipa sa ar urma să se concentreze pe crearea conținutului distractiv „pentru că acesta este acel conținut care lipsește în grila televiziunilor din țara noastră, unde în mare parte se ocupă de informare, analiză – ceea ce poate fi foarte greu de făcut imparțial”.

<!–

–> <!–

–>

„Iar în privința contentului distractiv, în acest sens se poate de făcut mult mai ușor și oamenii au obosit de politică”, a completat Dumitru Buimistru.

Membra CA Larisa Manole s-a interesat de formatul emisiunii care presupune prezentarea știrilor cu comentariile moderatorilor. Jurnalistul a răspuns că moderatorul va comenta într-un mod umoristic unele evenimente pe care le va selecta redacția.

„Ele nu se poziționează ca știri serioase, unde vom spune că, iată, autoritățile au făcut așa și așa. Este un show umoristic”, a explicat Buimistru, care s-a prezentat și drept redactor-șef al televiziunii.

Membrii CA au votat în unanimitate pentru acordarea licenței postului de televiziune TV9.

Compania Media Platform a fost fondată pe 23 aprilie 2021, de către Svetlana Caraseni. Ea figurează și în calitate de administratoare a casei de vânzări Exclusiv Sales House, fondată de P.P. Exclusiv Media, care aparține deputatului socialist Corneliu Furculiță. Ultima deține posturile de televiziune NTV Moldova și Exclusiv TV (retransmite conținutul TNT din Rusia).

Svetlana Caraseni mai apare și ca administratoare în cadrul companiei Alkasar Media Services. Potrivit Infodebit.md firma este deținută de fostul deputat liberal-democrat Chiril Lucinschi (50 %) și Berloman Limited (50 %) din Cipru. Chiril Lucinschi a declarat pentru Deschide.md că nu are nicio tangență cu noul proiect pe piața media.

 

Preluat de la: diez.md