azerbaidjan.jpg
Ministerul armean al Apărării a declarat că armata din Azerbaidjan a început să bombardeze localitățile de frontieră din Armenia. La rândul său, Ministerul Apărării din Azerbaidjan a declarat că unitățile forțelor armate armene au efectuat un „sabotaj pe scară largă” la frontiera de stat azeră și armeană, bombardând pozițiile, adăposturile și bazele armatei azere.

Ministerul armean al Apărării a declarat că, după miezul nopții din 13 septembrie, unitățile forțelor armate azere au început să bombardeze cu artilerie și drone pozițiile armenești de lângă localitățile Goris, Sotq și Jermuk.

Premierul armean Nikol Pașinian a anunțat că 49 de militari armeni au fost uciși în confruntările cu Azerbaidjanul.

Ministerul azer al Apărării a anunțat despre „sabotaj” din partea Armeniei. „Rutele de aprovizionare ale armatei au fost minate în timpul nopții și mai multe poziții militare din zonele Dașkasan, Kelbajar și Lachin au fost bombardate. Ca urmare a măsurilor de urgență luate, au izbucnit lupte”, se arată în comunicatul Ministerului Apărării din Azerbaidjan.

De asemenea, autoritățile din Armenia au făcut un apel către Rusia, statele membre ale Organizației Tratatului de Securitate Colectivă și la Consiliul de Securitate al ONU în legătură cu luptele de la granița cu Azerbaidjanul din noaptea de 13 septembrie. Acest lucru a fost raportat de Televiziunea Publică din Armenia.

Armenia și Azerbaidjanul au convenit să restabilească încetarea focului începând cu ora 9.0 (ora locală), a anunțat agenția de știri azeră Trend, citând propriile surse.

Preluat de la: diez.md