liber-pentru-calatorii-turistice-spre-portugalia-moldova-a-fost-scoasa-din-lista-tarilor-cu-risc-epidimiologic-sporit-169773-1625398840.jpg
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova a actualizat informațiile privind călătoriile moldovenilor în alte țări în contextul pandemiei de COVID-19. Noile condiții au intrat în vigoare din data de 3 septembrie.

Astfel, certificatul național de vaccinare este recunoscut reciproc în așa țări ca: Ucraina, Ungaria, Georgia, Turcia, Muntenegru, Kazahstan, Turkmenistan, Belarus și Serbia.

De asemenea, moldovenii pot pleca în țările careu au recunoscut unilateral certificatele de vaccinare eliberate de autoritățile Republicii Moldova. Aceste state sunt: Bulgaria, Regatul Spaniei, România, San Marino, Estonia, Grecia, Germania, Lituania, Austria, Croația, Slovacia, Slovenia, Elveția, Finlanda, Bosnia și Herțegovina, Irlanda, Danemarca, Armenia, Franța, Regatul Țărilor de Jos, Cehia.

Aceste prevederi pot fi modificate în funcție de starea epidemiologică din Republica Moldova.

<!–

–> <!–

–>

Având în vedere perioada estivală și planificarea concediilor, MAEIE recomandă consultarea la etapa planificării unei călătorii a alertelor săptămânale publicate pe pagina web a ministerului de externe, pe paginile ambasadelor în țările de destinație precum și politicile companiilor de transport avia, rutier sau feroviar pentru pasageri.

Preluat de la: diez.md