canicula-mfx.jpg
Mai multe țări din Europa sunt afectate de un nou val de caniculă. În mai multe state a fost emis cod roșu de caniculă, iar temperaturile vor depăși peste 40 de grade Celsius.

Oraşul francez Bordeaux a înregistrat marţi un record de temperatură, termometrele indicând 41,2 grade Celsius. Recordul anterior era de 40,7 grade, înregistrat în anul 2003, scrie mediafax.ro.

Cea mai mare parte a Franţei se află sub cod portocaliu de caniculă, iar temperaturile din capitala Paris ar urma să depăşească joi recordul din 1947, de 40,4 grade Celsius.

În Belgia autorităţile au decis să emită o avertizare cod roşu de caniculă pentru toată ţara, o decizie care nu a mai fost luată până în prezent. Spania a emis o alertă cod roşu pentru regiunea Zaragoza, care a fost afectată de incendii de vegetaţie în luna iunie. Serviciile europene de meteorologie au avertizat că riscul de incendii este foarte ridicat în Spania şi Portugalia.

În Olanda autorităţile au activat planul naţional de caniculă, iar în Marea Britanie ar urma ca săptămâna aceasta să fie doborâte recorduri de temperatură.

Preluat de la: diez.md