diez-share-facebook.png
Planurile sunt mari și investițiile pe măsură. Preparativele sunt în toi pentru Tech Village –  evenimentul care va facilita cunoașterea dintre fondatorii de start-up-uri din Europa de Est și investitorii din diferite colțuri ale Europei, în perioada 11-13 septembrie, în comuna Butuceni din Orheiul Vechi.

Unul dintre motivele pentru care tinerii cu potențial antreprenorial nu-și transformă ideile în afaceri este accesul dificil la finanțare. Un start-up prinde contur fie cu resurse financiare proprii, fie cu ajutor din partea investitorilor sau investitorilor privați de tip business angels. Un business angel este o persoană dispusă să folosească propriile resurse pentru o afacere start-up. Resursele nu reprezintă numai capitalul, ci și experiența, timpul și contactele investitorului. Economia Republicii Moldova suferă de vulnerabilități bine cunoscute, tocmai de aceea orice aventură antreprenorială este o bilă albă pentru țara noastră. Investitorii care vin la Tech Village sunt după cum urmează:

Kuba Dudek, Investment Manager la Speed Up Venture Capital Group – un grup de fonduri care investesc în start-up-urile aflate la stadiu incipient, dar în același timp dezvoltă dinamic și încercările antreprenoriale din Europa Centrală și de Est.

Olivier Prado, Business Angel la Business Angel Moldova – un grup de oameni de afaceri cu experiență și de manageri de top gata să investească în start-up-uri care se află la început de drum.

Ionel Gonța, Business Angel la Business Angels Moldova.

Victor Sitnic, Business Angel la Business Angels Moldova.

Carmina Vicol, Business Angel la Business Angels Moldova.

Alexander Țurcan, Business Angel la Business Angels Moldova.

Vasile Tofan, partener la Horizon Capital – companie de private equity cu capital privat care inițiază și administrează investiții în companii cu capital mediu cu creștere solidă și potențial de profit în Ucraina și în întreaga regiune.

Andrii Sorokhan, Team Leader la u.ventures – grup de investiții al Fondului de Vest al NIS Enterprise, care investește în start-up-uri incipiente din Ucraina și Moldova, lideri emergenți în segmentele lor, care se extind rapid pe piețele globale. Investiția inițială a acestui grup de investiții poate varia între 100.000 și 500.000$.

Anton Waschuk, Coordonator de Program la WNISEF – un fond regional în valoare de 150 de milioane de dolari, un pionier în Ucraina și Moldova, cu mai mult de două decenii de experiență de succes, investind în întreprinderi mici și mijlocii. Finanțează programe inovatoare, de mare impact, orientate spre reforme și își propune să sprijine Ucraina și Moldova în această perioadă critică prin dezvoltarea unei politici economice solide și a conducerii. 

Abdul-Malik Al Jaber, Fondator MENA Business Angel Network. Abdul este un business angel full-time, care a investit în peste 35 de start-up-uri noi și s-a concentrat pe construirea unui ecosistem ecologic prietenos cu MENA. A condus doi dintre cei mai importanți operatori de telecomunicații MENA (ZAIN și Paltel Group), a reușit să transforme companiile în termeni de rentabilitate, strategie comercială și consolidarea capacităților cadrelor umane. 

Ciprian Paltineanu, Partener la Innova Human Capital – un boutique de consultanță și management orientat spre Europa Centrală și de Est. Oferă servicii de consultanță privitor la finanțare, fuziuni și achiziții, intrare pe piață, expansiune internațională, succesiune și planificare de afaceri, precum și servicii de mentoring  pentru start-up-uri și investiții principale în companiile din Europa Centrală și de Est.

Levan Kavtaradze, Partener la TMT Investments, companie care investește în companii cu creștere rapidă, bazate pe internet într-o varietate de sectoare și are un număr semnificativ de investiții în portofoliul Silicon Valley. Fondată în 2010, TMT a investit până în prezent în peste 40 de companii.  

Faz Zavahir (Ben), Co-fondator și Business Mentor la Vision The Idea – o firmă de consultanță în management care oferă perspective, inițiative și expertiză pe termen lung pentru start-up-uri, IMM-uri și companii înființate pentru a ajuta la accelerarea creșterii și dimensiunii, atât la nivel național, cât și la nivel internațional.

Timp de trei zile, investitorii vor pune la cale start-up-urile în fază incipientă, într-un cadru rustic și liniștit, departe de gălăgia urbană. Evenimentul Tech Village în toată plenitudinea sa, se lasă descoperit aici: www.techvillage.md

Prima ediție Tech Village, desfășurată în premieră în Republica Moldova, este organizată de către Seed Forum Moldova (IHUB Chisinau) cu suportul Asociației Companiilor TIC din Moldova, Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională / USAID Moldova și Guvernului Suediei / Embassy of Sweden in Chisinau în cadrul Proiectului „Centrul de Excelență în Domeniul TIC”, Tekwill, Western NIS Enterprise Fund, Oficiul Naţional al Viei şi Vinului (ONVV) și XY Partners.

Preluat de la: diez.md