consiliu1.jpg

E prima zi de primăvară, respectiv, putem spune că este un bun prilej pentru a beneficia de noi activități extracurriculare. Dacă sunteți elevi, nu ezitați să explorați cu încredere oportunitățile indicate mai jos. În luna martie aveți ocazia să vă înregistrați la mai multe concursuri, dar și să reprezentați țara la o olimpiadă internațională. Grăbiți-vă să completați formularul de înregistrare!

Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim” și Facultatea de Litere a Universității de Stat din Moldova organizează Olimpiada Națională de Lingvistică „Eugen Coșeriu”. În cadrul acestei competiții, elevii din Republica Moldova vor avea ocazia să-și dezvolte abilitățile de comunicare, colaborare și soluționare a problemelor.

Cei mai buni dintre participanți vor fi selectați pentru a ne reprezenta țara la etapa internațională. Mai multe detalii despre condițiile de eligibilitate și procesul de înregistrare găsiți aici.

Asociația Istoricilor din Republica Moldova „Alexandru Moșanu” organizează cea de-a treia ediție a Concursului Republican de eseuri cu tematică istorică, destinat elevilor din instituțiile de învățământ preuniversitar. În cadrul competiției se pot înregistra tinerii din clasele IX-XII.

Aici puteți vedea informații despre organizarea concursului, criteriile de redactare ale eseului și termenul-limită pentru înscriere.

Elevii claselor I-VIII din municipiul Chișinău sunt invitați să participe la Concursul Internațional de Creație Literară „Universul Cuvintelor”, ediția a IX-a. Elevii cu vârsta cuprinsă între șase și 14 ani au posibilitatea să-și evidențieze talentele literare, dezvoltându-și în același timp competențele culturale și de comunicare.

În acest material am selectat informații despre condițiile de participare, despre criteriile de evaluare și despre procesul de înscriere.

Asociația Obștească DVV International lansează cea de-a IV-a ediție a concursului „Dezmințirea propagandei în istoria secolului al XX-lea – îndemn la pace și dezvoltare”. Oportunitatea este destinată profesorilor de istorie și educație civică, elevilor de gimnaziu și liceu din Republica Moldova.

În timpul concursului de cercetare, participanții vor explora modul în care propaganda a influențat realitățile istorice și viața curentă a oamenilor și a comunităților. Etapele de desfășurare ale concursului și termenul-limită pentru înscriere îl puteți consulta în acest articol.

Concursul internațional „Apa este viață” are drept scop conștientizarea și promovarea importanței apei în viața noastră de zi cu zi. Astfel, elevii vor avea oportunitatea să-și exprime creativitatea și cunoștințele referitoare la conservarea și protejarea resurselor de apă. Concursul are patru categorii de participare: desen artistic, compoziție literară, videoclip educațional și activități de voluntariat.

În acest material puteți vedea regulamentul concursului și termenul-limită pentru înregistrare.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md