china-externe.jpg

China a declarat că respectă „statutul de stat suveran” al tuturor țărilor ex-sovietice, după ce ambasadorul Beijingului în Franța a stârnit indignare în Europa, spunând că țările desprinse din fosta Uniune Sovietică nu sunt recunoscute ca state suverane de dreptul internațional.

„China respectă statutul de stat suveran al republicilor participante după dizolvarea Uniunii Sovietice”, a declarat presei purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe din China, Mao Ning, transmite AFP.

Anterior, ambasadorul Chinei în Franța a spus într-un interviu pentru televiziunea franceză, că țările desprinse din fosta Uniune Sovietică nu sunt recunoscute ca state suverane de dreptul internațional.

„China respectă suveranitatea, independența și integritatea teritorială a tuturor țărilor și susține scopurile și principiile Cartei ONU”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe din China.

Autoritățile din Moldova au menționat că așteaptă clarificări din partea oficialilor chinezi după declarațiile ambasadorului Chinei la Paris.

Preluat de la: diez.md