PTBmNDE5NzBjYzcyZDljMWI0NGIxYjgwZjY1N2M1OWEz.thumb_.jpg
Certificatul sanitar verde ar putea să devină obligatoriu în Italia de la începutul lunii august, pentru evenimentele cu număr mare de oameni, dar și în locuri aglomerate, precum piscine, săli de sport și chiar mijloace de transport în comun. Autoritățile din Peninsulă anunță că astfel ar încerca să limiteze răspândirea variantei Delta.

Cei 38 de milioane de italieni care și-au descărcat deja codul QR pentru certificatul verde vor avea liber la călătorii. De cealaltă parte, vor fi limitate libertățile pentru cei care nu s-au vaccinat, nu au avut COVID-19 sau pentru cei care nu vor să cheltuie 20 de euro pentru un test ori de câte ori vor să iasă la o pizza sau la un film, menționează Digi24.

Așadar, accesul în cinematografe și teatre, meciuri și concerte mari, mijloace de transport și discoteci, piscine și săli de sport, congrese și, poate, chiar și baruri și restaurante în interior ar urma să se facă doar în baza certificatului verde.

În ce privește restaurantele de interior, dezbaterea este încă deschisă, dar și aici autoritățile iau în calcul ca certificatul verde să devină obligatoriu. Clienții care ar urma să intre fără permis vor risca o amendă de 400 de euro, în timp ce proprietarii restaurantelor, dacă nu cer green pass-ul la intrare, riscă închiderea localului pe cinci zile.

<!–

–> <!–

–>

Pentru a nu-i discrimina pe tinerii care ar fi vrut să se vaccineze, dar nu au putut din lipsa serurilor, statul le-ar putea oferi teste COVID gratuite.

Varianta Delta face ca numărul infectărilor să crească în Italia, miercuri fiind 4 259 cazuri noi față de 3 558 din ziua precedentă. Guvernul ar urma să stabilească noi parametri de risc pentru regiunile din Italia și reglementarea certificatului verde, care ar trebui să ajungă astăzi, 22 iulie, pe masa Consiliului de Miniștri.

De asemenea, guvernul italian ia în calcul să extindă starea de urgență, care expiră pe 31 iulie.

Preluat de la: diez.md