20210509_085102-scaled.jpeg
Everest Base Camp este un orășel din corturi care „răsare” la poalele Everest-ului în fiecare an și de unde pornesc spre cel mai înalt vârf de pe planetă mulți exploratorii ajunși în Nepal. În acest an Everest Base Camp va găzdui peste 1000 de oameni, dintre care sunt șerpașii și 408 exploratori care au procurat permisurile pentru escaladarea Everest-ului, o cifră record de permisuri emise. 

Printre alte recorduri se numără și ce-a mai rapidă escaladare a Everest-ului, în doar 8 ore și 10 minute, față de 38 – 40 de ore cât durează o urcare medie. Cele mai rapide coborâri au fost cu snowboard-ul, skiurile și în BASE Jumping. 

Cea mai îndelungată escaladare a fost de la înălțimea de 420 de metri sub nivelul mării, de pe malul Mării Moarte (Israel) până în vârful muntelui Everest-ului. Tot drumul a durat șase luni, timp în care a fost acumulată înălțimea de 9 269 de metri.

MyEverest

MyEverest

În Everest Base Camp, expediția MyEverest, a înregistrat propriul record – mămăliga gătită la cea mai mare înălțime – 5 364 de metri. La baza Everestului eroii expediției My Everest l-au întâlnit și pe alpinistul rus Alexander Abramov, cel care a reușit să escaladeze de 17 ori Everestul, iar de 7 ori să urce muntele fără masca de oxigen. Mai multe detalii veți afla din episodul șapte al serialului MyEverest, difuzat de TV8.MD, pe 16 octombrie 2021, 18.30.

<!–

–> <!–

–>

MyEverest

Documentarul MyEverest este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în Republica Moldova prin Programul de consolidare a încrederii, realizat de UNDP Moldova – Poduri de încredere peste Nistru – Мосты доверия через Днестр.

MyEverest

Proiectul MyEverest a fost susținut de către partenerii generali Mastercard , Moldindconbank , Moldcell și True Sweets – Dulcinella Altfel.

Expediția a fost susținută cu produse și echipamente de Traumeel S ( heel.md ), Garmin Moldova , #samsungmd

Suportul juridic este asigurat de EFRIM ROŞCA Asociații.

Preluat de la: diez.md