profimedia-0511729266.jpg

Curățarea geamurilor poate părea o sarcină banală, însă modul în care alegem să o facem poate avea un impact semnificativ atât asupra sănătății noastre, cât și a mediului înconjurător.

Soluțiile de curățat geamuri făcute în casă reprezintă o alternativă eficientă și ecologică la produsele comerciale pline de chimicale. Astăzi ți-o vom prezenta pe cea mai optimăconține doar câteva ingrediente ieftine și nu lasă pete deloc.

Ingrediente: Pentru a o prepara ai nevoie de următoarele ingrediente: picături de iod, oțet sau vodcă în loc de oțet.

Mod de pregătire și acționare: Dizolvă în apă 10 picături de iod și câteva linguri de oțet. Soluția se amestecă bine și se înmoaie o lavetă în apă, după care se șterg geamurile cu ajutorul acestei lavete. Dacă nu ai oțet, poți pune vodcă.

Multe persoane care au încercat acest amestec au fost mulțumite.

Există și o altă soluție naturală de curățat geamurile. Ai nevoie de următoarele ingrediente:

Spălarea corectă a geamurilor poate fi realizată în câțiva pași simpli pentru a obține rezultate strălucitoare și fără urme:

1. Asigură-te că ai toate materialele necesare la îndemână: soluția de curățat (poți folosi soluții comerciale/cele naturale menționate anterior), câteva lavete de microfibră sau prosoape moi, un șpaclu din cauciuc.

2. Îndepărtează praful și murdăria mai mare de pe geamuri folosind o perie de geamuri sau o cârpă uscată. Acest pas previne ca murdăria să se răspândească în momentul ștergerii cu lichid.

3. Vaporizează soluția de curățat pe suprafața geamului. Poți aplica soluția direct pe geam sau pe laveta de curățare.

4. Folosește o lavetă de microfibră pentru a șterge geamul în mișcări drepte de sus în jos sau de la stânga la dreapta. Evită mișcările circulare, deoarece acestea pot lăsa urme.

5. După ștergere, poți folosi un șpaclu din cauciuc pentru a îndepărta excesul de lichid și pentru a asigura o uscare uniformă.

Citește și: Greșeala pe care o fac gospodinele atunci când spală geamurile. Efectul e contrar așteptărilor: „Mizeria rămâne acolo”

FOTO: PROFIMEDIA

Preluat de la: csid.ro