cafea-la-micul-dejun-scaled.jpg

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Specialiștii spun că trebuie să mâncăm la aproximativ o oră după ce ne-am trezit din somn. În plus, consumul de cafea la prima oră a dimineții aduce numeroase beneficii pentru organism. 

Mulți oameni beau cafea zilnic, ceea ce o face una dintre cele mai populare băuturi de pe tot globul. Oamenii de știință au demonstrat că atunci când bem anumite tipuri de cafea, acestea pot contribui la sănătatea creierului nostru. Cercetările au demonstrat că consumul regulat de cafea la micul dejun poate preveni demența și Alzheimer.

În Germania, aproximativ 1,6 milioane de persoane au fost diagnosticate cu demență. De aceea, pentru a preveni apariția acestei boli neurologice, trebuie să consumăm o cană de cafea dimineața.

Studiile au arătat că persoanele care au consumat mai multă cafea au prezentat un declin cognitiv mai lent, o acumulare mai lentă de Aβ-amiloid și o probabilitate mai mică de apariție a bolii Alzheimer.

De altfel, secretul beneficiilor cafelei pentru protejarea creierului nu constă în conținutul său de cofeină, ci în compușii eliberați în procesul de prăjire a boabelor de cafea.

„Consumul de cafea pare să aibă o anumită corelație cu un risc scăzut de a dezvolta boala Alzheimer și boala Parkinson”, notează dr. Donald Weaver, care este co-director al Institutului Krembil Brain.

Citește și: Rutina de dimineață a celor mai fericiți oameni din lume. Ce fac în fiecare zi, la prima oră

Pe lângă cafea, nutriționiștii recomandă și consumul alimentelor bogate în vitamine și minerale, care pot ajuta la prevenirea bolilor neurologice. Cel mai bine este să mâncăm la micul dejun ouă de găină, fierte sau poșate, pentru că acestea conțin colina, o substanță cu beneficii mari pentru sănătatea creierului.

„Este important ca la micul dejun să obținem multe vitamine B din alimente, care sunt cele mai bune ajutoare în prevenirea apariției demenței senile. Și cu cât mai devreme începe o astfel de prevenire, cu atât mai mare este probabilitatea de succes”, a declarat nutriționistul Marina Sorokina.

Sursa foto: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro