sare-in-chiuveta-scaled.jpg

Majoritatea gospodinelor caută soluții eficiente pentru a face curățenie. De cele mai multe ori, apelează la produse chimice pentru a curăța mai rapid. Totuși, puține folosesc sarea. Acest ingredient face minuni în gospodărie. Ce se întâmplă dacă o torni în chiuvetă? 

Foarte multe gospodine se lovesc de problema chiuvetei înfundate. Acestea aleg adesea să folosească sodă caustică pentru a desfunda scurgerea chiuvetei. Însă, această variantă nu este o alegere tocmai potrivită.

Poate că atunci când auzim pe cineva spunându-ne să punem sare în chiuveta de la bucătărie, ni se va părea ceva destul de bizar, care probabil că nu mare efect în realitate. Cu toate acestea, banala sare era folosită pentru a scăpa de o problemă care dă bătăi de cap fiecăruia dintre noi și care ne obligă să pierdem mereu timp și bani pentru a o rezolva.

Mai precis, fie că vorbim despre chiuveta de la bucătărie, ori cea de la baie, putem încerca să punem sare în aceasta pentru a o desfunda! Pe lângă rolul pe care îl are atunci când gătim, sarea este foarte utilă și pentru eliminarea problemelor cu țevile înfundate! Iar dacă acest truc ingenios funcționează, vom scăpa de nenumărate cheltuieli și bătăi de cap. Mai mult decât atât, această metodă este extrem de simplă!

Ei bine, dacă vrem să apelăm la ajutorul acestui truc ingenios, tot ce trebuie să facem este să turnăm sare în chiuvetă, iar apoi să o lăsăm să își facă efectul peste noapte, sau, cel puțin de-a lungul a câteva ore. Apoi, trebuie să turnăm apă fierbinte în chiuvetă, care va topi orice se află pe țevi, blocându-le. Cam 2 litri de apă ar trebui să fie suficienți pentru a scăpa de țevile înfundate

Iar dacă vrem să ne asigurăm că această metodă este chiar mai eficientă decât în mod normal, mai există câteva ingrediente pe care le putem folosi. Mai precis, pe lângă sare mai putem pune și un pahar de oțet, ori zeamă de lămâie. Această combinație ar trebui să fie foarte eficientă pentru desfundarea țevilor.

Sursa foto: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro