Mioara Roman a murit în azilul de bătrâni în care locuia de câteva luni. Fosta soție a lui Petre Roman suferea de Parkinson și alte boli, iar medicii n-au mai putut să o salveze. Aceasta a decedat în urma unui stop cardiac. S-a stins din viață cu doar două luni înainte de a împlini 84 de ani.

Mioara Roman a murit la azilul în care internată de ceva timp! Fosta soție a lui Petre Roman a suferit un stop cardio-respirator, în cursul nopții de 22 spre 23 februarie 2024. Medicii nu au mai putut să o readucă la viață.

Mioara Roman s-a stins din viață în azilul în care locuia, de lângă București, cu mai puțin de 2 luni înainte de ziua sa. Pe 19 aprilie, aceasta ar fi împlinit 84 de ani.  Fosta soție a lui Petre Roman suferea de mai multe afecțiuni. În luna octombrie a anului trecut a fost operată și părea că se recuperează . Oana Roman a postat, în preajma sărbătorilor de iarnă, o imagine emoționantă cu mama sa, la care a ținut să menționeze că starea de sănătate a acesteia este din ce în ce mai bună, a precizat Anaida Glujdea, reporter Observator.

Ultimii ani din viață și i-a petrecut prin spitale și centre de recuperare. Mioara Roman, fostă traducătoare și profesoară de limbă şi civilizaţie arabă, suferea de de o formă gravă de Parkinson, dar şi de o degenerare neurocognitivă. Pentru ca ea să primească cele mai bune îngrijiri, Oana Roman a dus-o la un azil, dar o vizita destul de des. În prezent, Oana Roman se află departe de România, alături de fiica ei, Isabela. Cele două sunt plecate în vacanță în Egipt.

Citește și: A murit Viorica Hogaș, cea mai bătrână femeie din România. În 2024 ar fi împlinit 109 ani: „Nu a stat niciodată la pat”

Sursa foto: instagram Oana Roman

Preluat de la: csid.ro