shutterstock_1756620728-scaled.jpg

Ploaia este cea care calmează sufletul și îți pune în ordine gândurile. Este cea care face o conversație dintre două persoane să devină intimă și profundă. Pe timp de ploaie, oamenii sunt mai serioși în deciziile pe care le iau, în planurile pe care le fac și visurile pe care le au. Este dovedit științific.

Însă, mai mult de atât, o plimbare pe ploaie vine și cu o serie de beneficii pentru sănătatea ta. Iată câteva dintre ele!

Un studiu MIT publicat în revista Atmospheric Chemistry and Physics a arătat că aerul este cu adevărat mai curat în timpul și după precipitații puternice. Explicația? Pe măsură ce picăturile de ploaie cad de sus, au capacitatea de a atrage sute de factori poluanți precum sulfații, bacteriile, funinginea, șamd, înainte de a lovi pământul.

Mirosul ploii, potrivit Live Science, este un amestec de substanțe chimice eliberate de bacterii care locuiesc în sol, uleiurile eliberate din plante acumulate în perioadele uscate care se creează atunci când fulgerul împarte moleculele de oxigen și azot care apoi se transformă în oxid nitric.

Nivelurile ridicate de umiditate din aer, conform oamenilor de știință, te ajută să îți menții pielea proaspătă, tânără și suplă.

Cercetătorii japonezi au publicat un studiu în Internațional Journal of Sports Medicine, care a arătat că atunci când o persoană își desfășoară activitatea fizică pe vreme rece și ploioasă, arde de fapt mai multe calorii și grăsimi decât dacă ar face același lucru pe vreme însorită/plăcută.

Fie că vorbim de reflexia bălților sau de norii groși și negri, aproape totul arată diferit în zilele ploioase. Acest lucru ne poate ajută să ne limpezim gândurile, să ne acceptăm provocările și să vedem totul într-o perspectivă diferită. Și, da, să găsim soluții acolo unde este cazul!

Citește și: Terapia la soare vs terapia prin ploaie. Cum te poți simți excelent indiferent de vremea de afară

FOTO: Shutterstock / SURSA: Daily Star

Preluat de la: csid.ro