275657868_5264253303638107_3162920402811610259_n.jpeg
Animalele sălbatice, găzduite în grădinile zoologice și adăposturile din orașele afectate de atacurile militare din Ucraina, trec și ele printr-o perioadă dificilă. Pe lângă stresul cauzat de bombardamente, în unele grădini zoologice nu sunt rezerve suficiente de hrană. Pe de altă parte, în ciuda dificultății de a efectua evacuări, unele animale au putut fi transferate către alte centre de îngrijire din țară și de peste hotare.

În Nicolaev, grădina zoologică a anunțat că-și închide ușile pentru vizitatori încă de pe 25 februarie. Totuși, lucrătorii grădinii continuă să aibă grijă de animale, să le hrănească, având în vedere că o potențială evacuare a acestora este destul de complicată. Aceștia spun în repetate rânduri că au nevoie de ajutor financiar, ca să poată continua hrănirea animalelor. Astfel, au publicat datele bancare unde pot fi făcute donații. De asemenea, au rugat oamenii să cumpere bilete online.

Și personalul grădinii zoologice din Kiev a anunțat despre starea actuală de lucruri, menționând că animalele sunt îngrijite constant, cu toate că unele au trebuit adăpostite în interior. Pe 9 martie, administratorii au anunțat că au primit recent rezerve de hrană și că vor avea destulă mâncare pentru următoarele două săptămâni. Totuși, pentru cei care doresc să ajute, donațiile pot fi făcute la datele făcute publice de administrație.

Asociația Europeană a Grădinilor Zoologice și Acvariilor anunță că menține o comunicare activă cu grădinile partenere din Ucraina, în special cu cele din orașele atacate, iar pentru a oferi susținere a deschis un cont comun de donații pentru toate grădinile zoologice.

Adăpostul pentru animale sălbatice WHITE ROCK Bear Shelter, o organizație care gestionează un adăpost pentru urși în Kiev cu condiții mai prietenoase pentru aceștia decât menajeriile, a transferat șapte urși spre un parc național din regiunea Lviv. Administratorii spun că se pregătiseră din timp cu rezerve de mâncare pentru urși, însă intensificarea operațiilor militare i-a determinat să găsească soluții pentru a evacua urșii către partenerii lor din vestul țării.

Donațiile către organizație pot fi făcute aici.

Un alt adăpost pentru animale sălbatice din Kiev, Wild Animal Rescue, a reușit transportarea mai multor lei, tigri și a altor animale spre Polonia, unde sunt găzduite de grădina zoologică din oraș. Călătoria a durat aproximativ opt ore.

Astăzi se face a 18-a zi din momentul atacului Rusiei asupra Ucrainei. Puteți urmări evoluția evenimentelor în acest livetext.

Preluat de la: diez.md