239300716_233265108803847_2647967887374491749_n.jpg
Sheriff Tiraspol este marea surpriză din preliminariile Ligii Campionilor. Campioana Moldovei a reușit calificarea după ce a trecut în ultima etapă a calificărilor de Dinamo Zagreb.

Presa internațională a reacționat după calificarea istorică a lui Sheriff Tiraspol, dedicând materiale ample acestei performanțe: „Sheriff face istorie și intră în grupe alături de Salzburg și Șahtior”, au scris spaniolii de la As, care au explicat situația în care se află clubul.

„Sheriff Tiraspol, care nu aparține unui stat recunoscut și care își dispută meciurile în campionatul Moldovei, a remizat fără goluri pe terenul lui Dinamo Zagreb. Este prima echipă din Moldova calificată în grupele Champions League. Fondat în 1997, Sheriff aparține statului Transnistria, care nu este recunoscut de comunitatea internațională, echipa câștigând 19 dintre ultimele 23 de campionate din Moldova”, au mai scris spaniolii.

„Sheriff Tiraspol a remizat contra lui Dinamo Zagreb, scor 0-0, ajungând pentru prima dată în grupele Champions League. Nicio echipă din Moldova nu a mai ajuns atât de sus, chiar dacă Sheriff se antrenează, joacă și vine dintr-o ‘țară care nici măcar nu există.

<!–

–> <!–

–>

Tiraspol este capitala Transnistriei, o bucată de pământ aflată între Moldova și Ucraina, care a fost declarată independentă în 1990. Are propria monedă și un imn oficial, iar drapelul amintește de cel al Uniunii Sovietice. Însă statul nu este recunoscut de comunitatea internațională”, a scris și Gazzetta Dello Sport.

„Se scrie istorie! Sheriff Tiraspol devine prima echipă din Moldova calificată în grupele Champions League”, a fost reacția celor de la BT Sport.

Sheriff Tiraspol se va afla în urna a patra la tragerea la sorți pentru grupele Ligii Campionilor.

 

 

Preluat de la: diez.md