De Sărbători, românii s-au bucurat de timpul petrecut cu familia și prietenii, dar și de tot felul de bunătăți, fără să se mai gândească la calorii, carbohidrați sau grăsimi. Specialiștii susțin că nu este o ideea prea bună să ne ghiftuim cu mâncare în perioada respectivă. Însă dacă se exagerează cu mâncatul, iată ce ne recomandă nutriționiștii să consumăm dimineața, la prânz și seara, după Crăciun și Revelion.
Sărbătorile de iarnă au trecut, așa că este timpul să revenim la o alimentație mai echilibrată. După mesele îmbelșugate de Crăciun, românii caută soluții pentru a scăpa cât mai rapid de kilogramele în plus. De aceea, nutriționistul Lygia Alexandrescu a explicat care este planul alimentar care ne poate ajuta să slăbim sănătos, după excesele culinare de sărbători.
„Proteina ajută în slăbire, pentru că oferă acea senzație de sațietate. Cu toate acestea, în lipsa glucidelor, în a doua jumătate a zilei apare senzația de poftă de dulce, care este greu de suportat pe o perioadă mai lungă.
Pe lângă aceste proteine, putem adăuga mai multe salate. Cantitatea de proteine ar trebui să scadă în această perioadă, pentru că am mâncat gras și suntem încărcați. Soluția este să mâncăm mai multe legume, mai multă salată, mai multe supe, dar și mai mult iaurt. Laptele băutut ne ajută mult, pentru că oferă sațietate și ne curăță colonul de tot ce este în plus, după această perioadă încărcată din punct de vedere culinar.
Să nu uităm de fructe, care trebuie să fie mâncate în prima jumătate a zilei. Ne referim la citrice, care au un indice glicemic mic, sunt bogate în fibre și ne asigură o digestie bună.
Hidratarea este importantă, iar ceaiurile ajută foarte mult, precum cele de salcâm sau de soc, care se consumă în prima jumătate a zilei, astfel încât să nu ne afecteze somnul”, a spus nutriționistul, la Antena 3 CNN.
Citește și: 5 alimente delicioase și sănătoase bogate în vitamina D, pe care ar trebui să le consumi mai des
Nutriționistul atrage atenția și spune că nu ne putem reveni peste noapte. Așadar, iată ce trebuie să consumăm dimineața, la prânz și seara:
„Această schimbare de măsură implică o deshidratare, însemnând excluderea sodiului, ceea ce este total nerecomandat. Putem să renunțăm la kilogramele de apă, însă în niciun caz la grăsime. Grăsimea nu se depune și nu se pierde imediat, ci în timp”, a mai explicat specialistul.
Sursa foto: Shutterstock
Preluat de la: csid.ro