colocare-server-dedicat.jpeg
Colocarea unui server dedicat reprezintă închirierea de spațiu de la un provider de soluții de data center, pentru găzduirea echipamentelor proprii. Când vorbim de echipamente, ne referim în primul rând la servere, dar și la echipamente de rețea (switch-uri, routere), echipamente de stocare (NAS-uri, SAN-uri) etc.

Care sunt avantajele pentru colocare servere și de ce o firmă sau chiar o persoană ar alege să folosească aceste servicii, în loc sa găzduiască serverele la sediu sau acasă, ne spun specialiștii companiei TopHost, în rândurile de mai jos. 

Reducerea costurilor

De regulă, acestea sunt asociate investițiilor în infrastructură. Așadar, pentru a putea găzdui în condiții minime un server care are pretenția să fie online 24/7, este nevoie de:

  • UPS pentru a preveni fluctuațiile de curent;
  • generator de curent, pentru cazul unor întreruperi de curent de durata mai mare;
  • un aparat de aer condiționat pentru răcire;
  • conexiunea internet redundantă, care este un deziderat în cele mai multe cazuri;
  • nu în ultimul rând, un spațiu în care să păstrăm echipamentele de mai sus.

Folosind serviciul de colocare, toate aceste cheltuieli vor fi eliminate, plătind în schimb un abonament lunar către providerul de servicii.

Minimizarea timpului de nefuncționare (downtime)

Minimizarea timpului de nefuncționare (downtime) prin asigurarea redundanței este un avantaj semnificativ al colocării. Centrele de date au implementate măsuri tehnice care să asigure continuitatea funcționării tuturor elementelor cheie ce asigură buna funcționare a unui server. Desigur aici ne referim la alimentarea cu curent electric, răcire și conectivitatea la internet.

          Scalabilitatea și flexibilitatea serviciului

Pentru firmele mici și medii, acesta este un avantaj destul de important. În cazul în care nevoia de bandă de internet crește, centrul de date dispune de capacități suficiente pentru a acoperi aceste nevoi. Dacă aveți nevoie de a coloca mai multe servere, veți găsi spațiu în rack disponibil, având și avantajul de a putea conecta toate serverele organizației într-o rețea privată de bandă largă.

Providerul de servicii vă poate pune la dispoziție adrese IP suplimentare, în cazul în care vă sunt necesare, plus vă poate oferi servicii de mentenanță și administrare a serverelor, în cazul în care organizația dvs. nu dispune de specialiști.

Suportul tehnic

Suportul tehnic disponibil 24/7 este un avantaj semnificativ cu care vine serviciul de colocare. În cazul apariției unei probleme legate de buna funcționare a unui server sau serviciu, echipa de suport tehnic vă poate sprijini prin intervenție efectivă la nivelul sistemului de operare al serverului. În asemenea momente în care serviciile nu mai funcționează, este bine să ai o echipă de specialiști la îndemână, care vă vor pune la dispoziție experiența și deprinderile pentru a readuce în stare de bună funcționare serviciile tale.

În concluzie, folosirea unor servicii de colocare vă permite să vă concentrați eforturile către scopul principal al afacerii, fără a vă pierde timpul și energia cu o mulțime de probleme tehnice. Este vorba de specializarea muncii, de eficiență, de economie de bani. În cazul în care nu sunteți convins și aveți nevoie de detalii în plus despre ce înseamnă serviciul de colocare și beneficiile acestuia, echipa TopHost vă stă la dispoziție.

Beneficiind de serviciile lor de hosting Moldova, fiţi siguri că site-ul va fi mereu accesibil şi încărcarea acestuia va fi la viteza maximă. Găzduirea web de la TopHost corespunde celor mai înalte cerinţe și este una din cele mai rapide și stabile din R. Moldova.

Preluat de la: diez.md