DNMM1_FB_event.png
Comunitatea Nomazilor Digitali din Moldova îţi dă o primă întâlnire. În cadrul acesteia vei cunoaște experiențele câtorva nomazi digitali din Moldova și cât de palpitant poate fi acest stil de viață.

Mulţi dintre noi cred că viaţa e prea scurtă pentru ca s-o petrecem full time într-un birou corporativ, iar lumea înconjurătoare e prea interesantă pentru a fi descoperită doar din emisiunile Travel Channel. Există însă oameni care călătoresc în jurul lumii, trăiesc o aventură continuă, reuşind să muncească în paralel. Nomazii digitali sunt independenţi de noţiunea de concediu şi orarul de muncă 9-17. Ei sunt freelanceri, antreprenori, sau angajaţi ce muncesc detaşat de birou, iar tot de ce au nevoie pentru a-şi realiza sarcinile sunt un laptop şi conexiune bună la internet.

Le puteţi urmări vieţile pline de intensitate şi culoare pe Instagram şi bloguri, unde postează poze cu plaje tropicale, panorame uluitoare de pe culmile munţilor şi oraşe moderne. Asta e ceea ce vedem online, însă ce se ascunde în spatele acestor peisaje magnifice, ce muncesc aceşti oameni şi cum reuşesc să-şi acopere cheltuielile pentru traiul lor deloc modest, cu ce greutăţi se ciocnesc şi cum se descurcă cu ele, sunt întrebări la care ne-am propus să aflăm un răspuns la Digital Nomads Meetup #1.

Speakerii evenimentului sunt:

Sergiu Nagailic: Programator la Development Gateway, Preşedinte al Asociaţiei Drupal din Moldova, Cofondator şi CTO la MedicalTourism.Review A trăit în Israel, Thailanda, SUA, Peru, Mexico.

DNM1Speaker2

 

Nicoleta Nagailic: A lucrat la proiecte de filme şi IT din 2008 şi a călătorit în mai mult de 40 de ţări. Printre destinaţiile alese de ea se numără Sri Lanka, India, Thailanda, Philippine, China, Nepal, Kenya, Uganda, Rwanda, Peru, Mexico, perla listei fiind Bangladesh. Nicoleta zice că pentru ea să vadă o ţară înseamnă să trăiască acolo măcar o lună. Acum este CEO şi co-fondator la Medical Tourism.Review.

DNM1Speaker1

Nicoleta Domnicu: Activează în IT din 2011 și are un background profesional amplu: copywriting, dezvoltare de afaceri, management de proiecte – cu experiență de la distanță în toate aceste domenii. Creșterea productivității și a echilibrului între viață și muncă reprezintă principala motivație a acesteia de a lucra de la distanță și dorește ca mai multe companii să ofere această opțiune. Pasionată de dezvoltarea domeniului informatic în Moldova, Nicoleta contribuie în mod activ ca mentor și trainer la diverse inițiative: Technovation Challenge, Girls Go IT, Coder Dojo și altele. Când nu se implică în niciuna dintre cele de mai sus, Nicoleta scrie cod.

DNM1Speaker3

Temele de discuţie:

Sergiu şi Nicoleta Nagailic vor vorbi despre – De ce să devii nomad digital, cercetare, planificare, acomodare şi altele.

Nicoleta Domnicu va împărtăși experiența și sfaturi despre managementul proiectelor de la distanţă.

Dacă vrei şi tu să devii Nomad Digital dar nu ştii de unde să începi, sau dacă eşti deja un nomad digital cu experienţă, şi vrei să afli experienţa celor din comunitate, vino duminică, 13 august, la 18:30, @Armeneasca13A, la primul meetup al nomazilor digitali din Moldova.

Locurile sunt limitate, organizatorii vă îndeamnă să vă rezervaţi un loc din timp. Aflați AICI detalii.

Preluat de la: diez.md