shutterstock_1802265295-scaled.jpg

Majoritatea românilor au lactate în frigider, însă nu știu cât timp le pot păstra odată desigilate. Află și tu cât poate rezista un iaurt desfăcut la rece și după cât timp nu mai este bun!

Toate doamnele care au copii mici au iaurt în frigider. Mirosul și culoarea sunt indicatorii principali ai prospețimii acestuia. Pentru a scăpa însă de riscurile asociate și de diverse probleme de sănătate, specialiștii recomandă următoarele:

În general, iaurtul desfăcut poate fi păstrat în frigider timp de aproximativ 5-7 zile. Aceasta este o estimare generală, desigur, și poate varia în funcție de factori precum tipul de iaurt, calitatea ingredientelor și temperatura din frigider.

Este indicat, de asemenea, să verificăm aspectul și mirosul iaurtului înainte de consum pentru a ne asigura că nu prezintă semne de deteriorare sau miros neplăcut.

Citește și: De ce este bine să ai mereu în frigider o cutie de iaurt!

Dacă iaurtul nu a fost deschis, însă, acesta poate fi păstrat în frigider și până la 1-2 săptămâni după dată înscrisă pe ambalaj.

Atenție! Este important să verificăm dată de expirare înainte de a decide să consumăm iaurtul nedesfăcut, iar aspectul și mirosul să fie normale.

Ei bine, iaurturile (și lactatele în general) sunt alimente foarte sensibile la schimbările de temperatură și cu atât mai mult, dacă au zahăr adăugat sau ingrediente conexe (siropuri, fructe, etc).

Prin urmare, dacă vrei să știi dacă iaurtul tău este stricat, trebuie să fii atentă la următoarele lucruri:

Citește și: Ce se întâmplă dacă mănânci iaurt dimineața. Efectele spectaculoase care te vor convinge să îl consumi la micul dejun

FOTO: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro