alimente-pentru-masa-musculara-1.jpg

Ai grijă să introduci în dietă și să ai mereu la  îndemână aceste alimente bogate în nutrienți pentru a-ți crește energia și pentru a construi masă musculară (nu, nu trebuie să fii culturist ca să îți dorești să ai mai mulți mușchi). Și există și o parte și mai bună dacă te obișnuiești să le consumi: deoarece mușchii ard mai multe calorii decât grăsimea, vei obține forță, energie și îți vei accelera metabolismul.

Iată care sunt 5 dintre alimentele care te pot ajuta să îți crești masa musculară

Un ou mare furnizează 6g de proteine care stimulează metabolismul și poate să fie parte a unui mic dejun gustos și sățios. Încearcă să fierbi mai multe ouă și să le păstrezi în frigider. Poți chiar să iei un ou în geanta de sală pentru o gustare după antrenamentul tău.

Această sămânță versatilă oferă 8g de proteine complete pe ceașcă, furnizând toți cei nouă aminoacizi esențiali de care are nevoie corpul tău. O sursă excelentă de proteine pentru vegani, care poate fi introdusă în tot felul de gustări delicioase și ușor de luat cu tine. 

În plus față de a furniza 2g de proteine la fiecare jumătate, avocado conține și grăsimi mononesaturate – adică grăsimi bune care ajută la reducerea colesterolului, a senzației de foame și chiar a grăsimii abdominale. Pentru un fruct (da, avocado este un fruct), asta înseamnă o cantitate semnificativă de proteine.

Sunt pline de fibre pentru a te ajuta să ții foamea la distanță, iar cercetările arată că un consum zilnic poate reduce durerea musculară cauzată de exercițiile fizice intense. Un studiu din Noua Zeelandă a arătat că afinele au proprietăți atât antioxidante, cât și antiinflamatorii care ajută la recuperare – ajutându-te să te pregătești pentru următorul antrenament cu mai puține dureri.

Această legumă cu frunze verzi nu este prima opțiune atunci când te gândești să obții o doză bună de proteine, dar dintre toate frunzele verzi disponibile, spanacul are cel mai mare conținut de proteine – 5g pentru 1 ceașcă gătită. Încearcă-l într-un smoothie cu afine și avocado, pentru a obține un combo învingător.

Foto: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro