pixel.png

Pe timpul verii, ritualul de îngrijire al pielii este complet diferit, motiv pentru care sunt foarte importanţi paşii pe care îi urmăm în acest sens, dacă ne dorim să arătăm cât mai bine. În urma unui interviu pentru Click, Carmen Brumă, în vârstă de 43 de ani, a vorbit despre trucurile pe care le aplică cu sfinţenie pe timpul verii atunci când vorbim despre îngrijirea pielii şi părului.

Cum are grijă Carmen Brumă de piele şi păr, vara

”Eu cred că vara este anotimpul în care pielea şi părul au cel mai mult de suferit din cauza condiţiilor meteorologice şi de aceea ritualurile de îngrijire ar trebui îmbogăţite cu câteva etape. Am făcut multe greşeli de-a lungul anilor, iar acum la aproape 40 de ani am ajuns, în urma experienţei acumulate, la o rutină care mă ajută să încetinesc, măcar un pic, ritmul îmbătrânirii şi să-mi menţin sănătatea.

1. Nu ies niciodată din casă fără să mă dau cu crema cu protecţie solară (SPF 50 pentru faţă, 30 pentru corp) şi spray cu protecţie pentru păr (dacă nu am şapcă sau pălărie).

2. Îmi aplic de fiecare dată când ies din casă gloss de buze cu protecţie SPF 30, strugurel, ruj, care să acţioneze ca o peliculă de protecţie. Nu e un gest de cochetărie feminină, ci unul de prevenţie împotriva cancerului de piele. Atunci când alerg adaug pe buze, peste glosul cu protecţie, un strat de ruj mat, rezistent la apă, pentru că din cauza traspiratiei un singur strat se duce repede de pe buze.

<!– „Zâna”, în panică? Cum vrea Andreea Marin să dea o lovitură tuturor divelor. Video–> CITESTE PE EVZ.RO: „Zâna”, în panică? Cum vrea Andreea Marin să…
<!– Județul din România în care coronavirus face ravagii. Cazurile au explodat peste noapte–> CITESTE PE CAPITAL.RO: Județul din România în care coronavirus face ravagii….

3. Port aproape tot timpul ochelari de soare (cu protecţie UVA şi UVB) indiferent de anotimp sau dacă afară e înnorat. Îmi protejează ochii, dar şi pielea din jurul lor, care se ridează foarte repede.

4. Fac duş de fiecare dată când ies din piscină! Clorul folosit la dezinfectarea apei din piscine este dăunător pielii. El poate provoca alergii, iritaţii, arsuri chimice dacă ne expunem la soare fără să fi făcut un duş cu apă curată, după ce am ieşit din bazin. Multe persoane ies din apă şi se expun la soare fără să fi îndepărtat clorul de pe piele. Astfel, în contact cu lumina şi cu razele UV, acesta se activează şi te poţi trezi cu afecţiuni dermatologice.

5. Nu umblu desculţă la piscină! Întotdeauna port papuci până la intrarea în bazin. E un sfat pe care l-am primit de la mulţi medici dermatologi cu care am colaborat. Nu ne îmbolnăvim din cauza apei din piscină, iar asta datorită cantităţii mari de clor. Este un mit în care nu ar trebui să mai credem! În schimb, ne putem îmbolnăvi şi putem suferi din cauza diferitelor afecţiuni dermatologice dacă intrăm în contact cu bălţile care se formează în jurul bazinului, unde clorul s-a evaporat sau dacă nu purtăm papuci de plastic la duşuri”, povesteşte Carmen Brumă.

 

Preluat de la: csid.ro