shutterstock_1932944879-scaled.jpg

Dușurile reci câștigă popularitate și reprezintă o modalitate eficientă de a începe ziua datorită beneficiilor pe care le oferă, precum îmbunătățirea sănătății mentale, energizarea organismului și diminuarea durerilor musculare. Care sunt riscurile asociate acestei activități?

Cercetările arată că dușurile reci ar putea avea beneficii pentru sănătate, parțial, datorită îmbunătățirii circulației și a răspunsului la stres. Cu toate acestea, nu toate informațiile populare despre dușurile reci sunt susținute de știință. Mai sunt necesare cercetări pentru a demonstra că dușurile reci sunt benefice pentru sănătate pe termen lung.

Îmbunătățirea metebolismului, reducerea inflamațiilor și prevenția durerilor musculare sunt câteva dintre avantaje ca urmare a aplicării moderate, dar constante a dușurilor reci.

Pentru o persoană sănătoasă obișnuită, cel mai important risc de a face un duș rece este reprezentat de senzația de disconfort. Deși un duș rece rapid nu este în mod inerent riscant, poate cauza probleme persoanelor cu anumite afecțiuni de sănătate. Dacă ești gata să testezi beneficiile dușurilor, citește aici continuarea articolului pentru a regăsi câteva sfaturi pentru a maximiza beneficiile pentru sănătate ale unui duș rece și pentru a-l face mai plăcut.

sursa foto: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro