425.jpg
Uneori, călătoriile pot fi distractive, iar alteori mai puțin. Însă, chiar și cea mai stresantă și neplăcută aventură îți poate fi de folos. Această experiență este benefică atât pentru corpul, cât și pentru sufletul tău. Iată câteva dintre lucrurile minunate care ți se întâmplă când călătorești.

# Înveți limbi străine

Există numeroase cursuri online, care teoretic te pot învăța cum să vorbești altă limbă, nu și practic însă. Chiar și cea mai bună instruire teoretică nu poate fi asimilată atât de bine ca „învățarea din mers”, adică înveți în timp ce călătorești în alte țări. Comanzi mâncare în restaurante, conversezi cu localnicii, iar între timp ți se mai strecoară și câteva greșeli jenante în propoziții în speranța de a găsi cea mai apropiată stație de autobuz. Orice experiență de comunicare te va ajuta să înțelegi mai bine oamenii din țara în care ești oaspete.

# Îți dezvolți empatia

Multe probleme globale sunt cauzate de lipsa elementară a empatiei. „Atât timp cât nu mă afectează, nu mă interesează” – așa mulți dintre noi operează cu „empatia și altruismul”. Însă, numai atunci când vă veți afla într-o zonă problematică, într-o altă cultură, veți putea învăța să empatizați alți oameni, pe care, anterior, nu-i cunoașteați.

# Devii mai rezistent(ă)

Haideți, să fim sinceri: Călătoriile sunt dificile și periculoase. Chiar și cele mai bine gândite planuri vă pot crea probleme și dezamăgiri. Stresul îți poate distruge nu doar starea psihologică, dar și călătoria mult așteptată. Ce vei face dacă ești nevoit să aștepți avionul, trenul, autobuzul care întârzie ore-n șir? Ori ai pierdut pasaportul, telefonul etc.? Aceste evenimente, aparent, dezastruoase îți provoacă dureri de cap, accelerează panica, însă toate acestea vor avea efecte pozitive în viitor. Vei putea planifica călătoria în așa fel ca să ai la dispoziție mai multe planuri de ieșire din impas

# Devii mai sănătos (sănătoasă)

Oamenii de știință au constatat că călătoriile în diferite țări te fac mai sănătos, mai ales când vine vorba de inima și de creierul tău. Mai mult, Comisia Globală pentru Îmbătrânire și Centrul Transamerica pentru Studii de Pensii au lansat cercetări care arată că călătoriile oferă aceleași beneficii fizice și cognitive precum puzzle-urile și vizitele la muzeu.

# Îți dezvolți creativitatea

Creierul tău este ca un mușchi, își face cea mai bună muncă atunci când „exersează” regulat, iar călătoriile (în special în străinătate) constituie unele dintre cele mai bune exerciții mentale. Când creierul tău este stimulat și forțat să se adapteze la noile provocări, devine mai puternic și „inovativ”, adică îți vin mai multe căi de inspirație și de gândire creativă.

În curând vine vacanța de iarnă. Încearcă să ții cont de sugestiile noastre ca să ai parte de o odihnă reușită și plăcută. Călătoriile te fac mai puternic(ă), mai sănătos (sănătoasă), mai creativ(ă).

Preluat de la: diez.md