299744366_197461815956142_5207793676569281490_n.jpg
Festivalul Lupilor a adus și în acest an o serie de evenimente unice prin care a redescoperit folclorul. Vezi mai jos un rezumat al festivalului.

În perioada 12-14 august, în Rezervația Naturală „Codrii Moldovei”, din satul Lozova, raionul Strășeni, compania Media Show Grup alături de Alex Calancea, au organizat pentru prima dată Festivalul Lupilor cu camping. 

În aceste trei zile lumea a avut parte de activități gratuite în zona „Pădurea Fermecată”, cum ar fi: face painting, împletire de cosițe, confecționare dream catcher, zona Cărturești, zona Bere Chișinău, Zona Panda Tur, chill zona etc. 

Pe parcursul Festivalul, publicul a avut parte de interpreți ca: Pavel Stratan, Cleopatra Stratan, Edward Sanda, Lupii lui Alex Calancea, Adda, Surorile Osoianu, Dj Markus Lawyer, Ansamblul „Plăieșii”, Kapushon, Iuliana Beregoi, Misha Bird, Tatuni, Satoshi, Paraziții etc. 

Pe lângă activități gratuite și interpreți, cei de la Asociația Culturală Geto-Dacii din Moldova (cu sediul în orașul Iași) au construit un adevărat sat dacic, unde au expus obiecte, haine tradiționale a dacilor dar și activități, cum ar fi trasul cu arcul și imitații de lupte.


Foto: Media Show Grup

În data de 18 august, la Grădina Botanică din Chișinău, clasicul și folclorul s-au contopit într-o simbioză concertistică spectaculoasă. Laura Bretan, Dinastia Botgros și Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale și-au dat întâlnire într-o fuziune de tradiții și muzică simfonică, armonios conturată de către Alex Calancea Band. 


Foto: Media Show Grup

Atunci când s-au întâlnit Lupii lui Calancea și Lăutarii lui Nicolae Botgros,au răsunat văile și a tremurat pământul sub picioare! Pe 19 august, la Grădina Botanică din Chișinău, ați redescoperit folclorul într-o manieră inedită, modernizată. De la origini la prezent, de la doine la hore, de la plâns la râs, ați trăit o adevărată explozie de emoții și ați ascultat chemarea strămoșească.


Foto: Media Show Grup

Organizatori: Media Show Grup și Alex Calancea sub egida Ministerul Culturii al Republicii Moldova.

Preluat de la: diez.md