upi.jpg
Modelele cu picioare lungi sunt caracteristice zborurilor internaționale. Acum o lună, s-a conturat o nou etalon al înălțimii. 66 de girafe tinere au zburat de la Johannesburg, Africa de Sud, până la provincia Henan din China, cu o cursă charter al companiei Air Moldova.

Cele 44 de femele și 22 de girafe de sex masculin urmau să fie transportate la mai multe grădini zoologice din China. După un zbor de aproape 20 de ore, animalele au trecut printr-un control de sănătate, în prezent tinerele mamifere sunt în carantină timp de 45 de zile în Zhengzhou, capitala Henanului, scrie economictimes.indiatimes.

Girafele sunt cele mai înalte animale din lume (spre invidia unor eroi Bollywood). Cele 66 de girafe din grupul transportat aveau doi ani, prin urmare nu au crescut în totalitate. „Animalele acum au 6.5 metri în înălțime, a fost mai ușor să le transportăm, deoarece sunt mai mici, girafele adulte au aproximativ 20 de metri înălțime”, a spus purtătorul de cuvânt.

Aeroportul Internațional Xinzheng din Zhengzhou este specializat în transportarea animalelor exotice către diferite destinații din China. „A fost important să ne asigurăm că animalele se vor adapta rapid la noul mediu de viață”, a spus purtătorul de cuvânt.

Preluat de la: diez.md