Google continuă să îmbunătăţească experienţa oferită utilizatorilor de Android, ultima modificare vizând simplificarea modului de preluare a adreselor URL din browser-ul Chrome.

Pe lângă o serie de avantaje ale lui Chrome pentru Android, cum ar fi modul ad-block integrat, filtru pentru blocarea redirecţionărilor şi susţinut cu un motor de randare a paginilor foarte rapid, browserul devine din ce în ce mai popular pintre utilizatorii de Android. Chiar și așa, Chrome-ul nu stă pe loc și aduce noi îmbunătăţiri, unele mai puţin vizibile decât altele.

Chiar dacă nu este o operaţiune foarte comună în utilizarea de zi cu zi, preluarea adreselor URL din browser pentru a fi transmise altei aplicaţii prin metoda copy/paste poate fi motiv de frustrare, multe site-uri având o structură a adreselor URL excesiv de lungă, care încurcă preluarea acestora.

Complicând şi mai mult lucrurile, unele aplicaţii limitează automat lungimea maximă a textului introdus, lăsând inutilizabile adresele URL prea lungi. Începând cu versiunea Chrome 64, Google ocoleşte această problemă prin introducerea unei funcţii de substituire a adresei URL iniţiale cu o versiune simplificată.

Preluat de la: diez.md