DMY4V8V5W9.jpg
Dacă intenționezi să te lansezi în mediul virtual, Blogtop.md îți oferă o platformă de pornire. Acesta este un proiect social, necomercial și apolitic care a fost creat pentru a susține și promova creatorii de conţinut online independent.

Portalul gestionează articolele și video-urile plasate și le include în diferite topuri. Lucrul util și comod pentru vizitatorii, care au acces la toate postările, dar doresc să le vizualizeze pe cele mai populare. Blogtop monitorizează și sortează conținuturile autorilor, în baza unui algoritm complex, acestea formează topurile zilnice ale articolelor și videourilor din Moldova, dar și lunare ale fiecărui blogger/vlogger.

Site-ul oferă câteva funcționalități inovative, utile atât autorilor cât și pentru publicul larg:

– Agregator de conținut care va afișa date de pe cel puțin 1000 bloguri și 70+ de vloguri;
– Topul zilnic al articolelor bloggerilor, creat în baza câtorva criterii de monitorizare;
– Topul zilnic al videourilor de pe vlogurile moldovenești cu canele pe youtube.com;
– Clasamentul lunar al celor mai buni bloggeri și vloggeri din țară;
– Catalogul tuturor bloggerilor și vloggerilor din Moldova;
– Profilul fiecărui autor și poziția acestuia în rețea, generată în baza widget-ului blogtop;
– Alte funcționalități care vor fi integrate în etapa următoare.

În lista celor mai populare bloguri, se găsesc Lola Majeure, Ana Ciorici, Fine Wine, Nata Albot sau Cristina Evtodii, iar printre cei mai populari vloggeri se află Ilia Bivol, Emisiunea Lumina, Cezar Poiată Zâmbărele sau Ruxy.

Platforma www.blogtop.md este lansată de către organizația cehă Transition Online cu suportul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Cehe și National Endowment for Democracy. Dacă vrei să faci și tu parte din familia Blogtop, completează formularul aici.

Preluat de la: diez.md