belarus-15.jpg
Încă un protestatar a decedat în Belarus. Ghenadie Șutov, în vârstă de 43 de ani, a murit în spitalul militar din Minsk. Despre acest lucru au anunțat rudele bărbatului pentru tut.by. Bărbatul a fost împușcat în cap pe 11 august, în timpul protestelor de la Brest.

Rudele bărbatului spun că acesta nu a intrat în conflict cu alți protestatari, Ghenadie pur și simplu mergea pe stradă. Potrivit martorilor oculari, împușcătura a fost făcută de pe acoperișul unei clădiri.

Timp de două zile, rudele bărbatului l-au căutat fără a reuși să afle unde este. Din datele pe care le dețin, acesta s-a aflat o perioada la spitalul regional Brest, iar apoi cu elicopterul a fost transportat la un spital militar din Minsk.

Gennadie Șutov a murit în spital astăzi, 19 august, la ora 10.20.

Ministerul Afacerilor Interne a raportat că la Brest, în seara de 11 august, poliția a tras asupra protestatarilor cu arme de foc. Potrivit poliției, exista un bărbat rănit, dar nu se știe dacă se făcea referire la Ghenadie Șutov.

Poliția a menționat că a tras pentru a proteja viața și sănătatea angajaților, care era amenințată de „un grup de cetățeni agresivi, cu arme în mâini”.

În perioada 9-11 august, aproximativ 100 de persoane au apelat la serviciile medicale la spitalele din Brest. Mulți s-au adresat cu vânătăi, răni la brațe și picioare, piept și abdomen. 23 de persoane au fost internate în spital, iar unele dintre ele au avut nevoie de intervenții chirurgicale.

Amintim că ieri, 18 august, Ministerul Sănătății din Belarus a confirmat moartea a doi protestatari.

Amintim că, pe 9 august, în Belarus au avut loc alegeri prezidențiale. Conform datelor oficiale, a câștigat Lukașenko. Acesta se află la conducerea țării de un sfert de secol.

Exit-pollurile postate de media de stat din Belarus îl arătau pe Lukaşenko câştigând cu aproximativ 80 % din voturi, un rezultat despre care purtătoarea de cuvânt a lui Tihanovskaia, Anna Krasulina, a declarat pentru dpa că este „departe de orice realitate”.

După anunțarea rezultatelor exit-pollurilor, în stradă au ieșit să protesteze mai mulți oameni care au acuzat autoritățile de fraudarea alegerilor.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de TelegramRO și RU.

Preluat de la: diez.md