WhatsApp-Image-2024-04-26-at-15.58.32.jpeg

Merele sunt foarte sănătoase, așa că nu este de mirare că oțetul de mere este folosit de sute de ani pentru multiplele sale beneficii pentru sănătate. Iată-le pe cele mai importante dintre ele!

Timp de secole, oțetul de mere a fost utilizat ca produs alimentar și medicament pentru tratarea oamenilor și animalelor.

Oțetul de mere este un produs complet natural, atunci când este preparat prin fermentarea sucului de mere, urmată de o a două fermentație a otetului însuși. Licoarea rezultată astfel păstrează toate proprietățile nutritive specifice merelor.

Oțetul de mere este un agent de apărare ideal. Luptă împotriva virușilor și ajută la îndepărtarea eficientă a răcelilor. Mai mult, studiile au demonstrat acțiunea adjuvantă a otetului de mere în tratarea gripei severe.

Potrivit studiilor, pacienții care suferă de diabet de tip 2 și sunt rezistenți la insulină au raportat o creștere a sensibilității la insulină. Oțetul de mere contribuie la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

(!) Remediu: Într-un pahar cu apă se adaugă două linguri cu oțet de mere și un vârf de cuțit cu sare. Amestecul se consumă înainte de fiecare masă.

Datorită conținutului ridicat de pectină (fibră solubilă care contribuie la îmbunătățirea digestiei prin echilibrarea nivelul de acid din stomac), oțetul de mere contribuie la tratatea constipației prin eficientizarea mișcărilor intestinale.

Citește și: Îmbunătăţeşte-ţi digestia cu băuturi pe bază de oţet de mere

Acneea apare din cauza excesului de ulei de pe ten. Dacă vrei să scapi de această problemă, amestecă o parte de oțet de mere cu 2-3 părți de apă și spală-te pe față cu lichidul obținut. Fă-o în fiecare dimineață, la prânz și seară, înainte să mergi la culcare.

Citește și: Oțetul de mere în lupta cu acneea: cum este corect să îl aplicăm pe ten?

Oțetul de mere ajută la eliminarea mirosului neplăcut al corpului, deoarece reduce pH-ul pielii, iar bacteriile nu supraviețuiesc pe o suprafață cu pH scăzut.

(!) Remediu:

FOTO: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro