zelenski.jpg
Președintele ucrainean Volodââmâr Zelenski a venit cu un mesaj de revelion, în care și-a exprimat determinarea și speranța pentru anul care vine.

„Doriți miracole astăzi? Ucrainenii le creează ei înșiși de multă vreme. Vrei prieteni adevărați? Am aflat deja cu siguranță cine sunt. Vrei dragoste adevărată? Anul acesta am simțit-o mai mult ca niciodată.

Vrei credință și speranță? Ambele sunt de mult timp în Forțele Armate. Vrei confort acasă? Acolo suntem noi și cei dragi. Vrei lumina? Este în fiecare dintre noi, chiar și atunci când nu există electricitate. Vrei aventură și călătorii? Acum ucrainenii au primit prea multe dintre ele.

Așa că astăzi avem o singură dorință. Și se va împlini nu printr-un miracol, ci prin munca noastră. Prin lupta. Prin ajutor reciproc. De către umanitate.

An Nou Fericit! Anul victoriei noastre”, a scris Volodâmâr Zelenski pe canalul său de Telegram.

Amintim că astăzi, pe întreg teritoriul Ucrainei a fost declarată alertă aeriană de atacuri cu rachete din partea armatei ruse. Pe fondul amenințării unui atac cu rachete în regiunile Odesa, Dnepropetrovsk și Nikolaev, au început întreruperile de curent.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie.

Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Preluat de la: diez.md