avion-doborat.jpg
O instanță din Țările de Jos a confirmat că avionului MH17 al companiei Malaysia Airlines a fost doborât, în 2014, de o rachetă rusească trasă din estul Ucrainei. Avionul avea la bord 283 de pasageri și 15 membri ai echipajului de pasageri.

Instanța din Țările de Jos spune că Rusia deținea „controlul general asupra separatiștilor din estul Ucrainei în momentul doborârii MH17”, menționează Reuters.

Instanța a precizat că „avionul a fost doborât în anul 2014 de o rachetă de fabricație rusă trasă dintr-un câmp din estul Ucrainei”.

Reamintim că, pe 17 iulie 2014, un avion Boeing 777 al Malaysia Airlines, cu 283 de persoane la bord s-a prăbuşit în estul Ucrainei, în zona Doneţk, unde aveau loc lupte între separatiştii pro ruşi şi armata ucraineană.

SBU, serviciul secret de la Kiev, a publicat o înregistrare în care un lider separatist relatează serviciilor secrete ruseşti cum au doborât un An-26 – avion militar de transport ucrainean. Ruşii informau că au doborât un avion civil de pasageri. Autenticitatea înregistrării nu poate fi verificată.

Potrivit companiei Malayasia Airlines la bordul avionului prăbuşit în Ucraina se aflau 298 de persoane, dintre care 154 de neerlandezi, 27 de australieni, 23 de malaezieni, 11 indonezieni, șase britanici, patru germani, patru belgieni, trei filipinezi şi un canadian. În cazul a 47 de pasageri nu a fost confirmată naţionalitatea. Cei 15 membri ai echipajului erau malaezieni. Acesta a fost al doilea avion pe care compania Malaysia Airlines l-a pierdut în anul 2014, după ce un Boeing a dispărut în apele Oceanului Indian.

Preluat de la: diez.md