carnet-de-student.jpg
A fi student nu înseamnă a fi mereu în pas cu lecturile și a zecilor de conspecte, ci mai presupune și o serie de cheltuieli, dar și multe posibilități, și priorități în raport cu diverse activități extracurriculare. Pe lângă faptul că carnetul de student îți oferă posibilitatea să călătorești cu troleibuzul, asta dacă carnetul este însoțit și de un abonament lunar, folosindu-l, ai prilejul de a vizita mai multe locuri din Chișinău la un preț mult mai mic.

Dacă ești pasionat de muzee, află că în majoritatea muzeelor poți intra cu un preț înjumătățit, dacă deții carnetul de student. În Muzeul Național de Istorie al Moldovei prețul biletului pentru un adult este de 10 lei, iar dacă ai carnetul cu tine poți procura un bilet cu 5 lei. Același lucru este valabil și în cazul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, dar și a Muzeului Național de Artă al Moldovei.

Dacă ești pasionat de natură și îți plac plimbările lungi, poți profita de o plimbare în parcul Dendrariu la un preț de doar 2 lei, pe când un adult achită dublu. De asemenea, la Grădina Botanică, cât și cea Zoologică studenții plătesc 5, pe când intrarea pentru un adult costă 30 de lei.

dendrariu

Toate aceste reduceri sunt posibile dacă studentul își confirmă statutul în baza carnetului de student.

Autoare: Iulia Vrabie

Preluat de la: diez.md