Hotel_Monzoni_Travellero_Network_PozzadiFassa_Estate_01-tSa-1200X700.jpg
Case gratuite pentru cupluri tinere între 18 și 45 de ani, cu sau fără copii, într-un sat pitoresc de munte, în schimbul disponibilității pentru desfășurarea unor activități în favoarea comunității.

Familiile din Italia vor primi o casă gratis. Fără chirie, fără ipotecă: doar angajamentul de a rămâne în sat cel puțin patru ani și de a participa la viața socială a comunității. După această perioadă vor plăti o chirie convenită cu autoritățile locale, calculată în funcție de situație economică a fiecărei familii, scrie Gandul.ro.

Obiectivul este de a explora activele imobiliare publice vacante sau neutilizate pentru a da o nouă viață țesăturilor montane, a încuraja crearea de noi rețele sociale și a evita depopularea zonelor montane.

Canal San Bovo este o localitate cu aproximativ 1 500 de locuitori, din provincia Trentino, aflat la o altitudine de 750 de metri. Multe imobile publice stau nefolosite, iar autoritățile încearcă prin această măsură să aducă un nou suflu comunității și să evite depopularea zonei.

<!–

–> <!–

–>

Preluat de la: diez.md