MCZoPTQ0MCZoYXNoPTk3ZDkzMzYwNzViNDkxNDhjMDBjMGYzMjUwMGIyMTcx.thumb_.jpg
Au început alegerile parlamentare în Rusia. În perioada 17-19 septembrie, au loc primele alegeri parlamentare pe parcursul a trei zile.

Potrivit Novaya Gazeta, cetățenii din Rusia vor alege deputați ai Dumei de Stat, reprezentanți ai adunărilor locale și ai municipalităților ( în 39 de regiuni ) și guvernatori ( în 12 regiuni ), fiind distribuite peste 31 000 de mandate.

108 milioane de ruși sunt așteptați la urnele deschise pe teritoriul țării, iar alte 2 milioane își vor exercita dreptul de vot în străinătate.

Votul electronic este funcțional la Moscova, folosindu-se pentru prima dată opțiunea „re-votare”, și la Sevastopol, precum și în regiunile Kursk, Murmansk, Nijni Novgorod, Rostov și Iaroslavl. Mai mult, 600 000 de locuitori ai „DPR” și „LPR” nerecunoscuți din estul Ucrainei, care în 2019 au început să primească pașapoarte ruse în masă, vor avea voie să voteze de la distanță. De asemenea, vor veni să voteze în Rusia fizic pe 825 de autobuze și 12 trenuri.

<!–

–> <!–

–>

Întrucât în Rusia sunt 11 fusuri orare, regiunile Kamceatka şi Ciukotka din Orientul Îndepărtat au fost primele în care s-au deschis secţiile de votare la ora locală 08.00 (20.00 GMT, joi).

La acest scrutin au fost excluşi numeroși opozanţi ai Kremlinului, iar companiile digitale sunt presate să blocheze aplicațiile folosite de susținătorii lui Aleksei Navalnîi.

Conform sursei citate, înainte de începerea votului, autoritățile ruse au eliminat zeci de persoane din opoziție, din alegeri, din cauza cooperării sau contactelor cu structurile lui Navalnîi, principalul opozant al președintelui rus Vladimir Putin, sau din cauza presupuselor active în străinătate.

Sub amenințarea urmăririi penale reale sau probabile, echipa lui Aleksei Navalnîi și a fostului deputat Dmitri Gudkov au părăsit țara. În plus, pentru prima dată în 30 de ani, observatorii de la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) nu vor veni în Rusia. CEC a exclus, de asemenea, supravegherea video publică din procedura electorală, acesta fiind cel mai simplu instrument pentru monitorizarea încălcărilor.

Preluat de la: diez.md