1488386749675.jpg

Cu toate că ne-am obișnuit să ne strângem mâna atunci când ne salutăm și acest este cel mai frecvent mod de salut, în diferite părţi ale lumii, există mai multe uimitoare şi diverse moduri de a saluta.

Unele modalități sunt comune, însă altele ar putea părea foarte ciudate pentru occidentali. Toate sunt legate de cultura şi tradiţiile diferitelor popoare, notează ZUGO cu referire la descopera.ro.

Vezi mai jos cele mai bizare forme de salut.

Filipine – respectul pentru bătrâni este exprimat de salutul numit „Mano”, prin care se ia mâna persoanei salutate şi se duce la frunte.

În Japonia se salută printr-o strângere de mână, însoţită de o plecăciune.

India – indienii se salută prin cuvântul „Namaste”, derivat din Sanskrit-ul „namaḥ” – „a face plecăciune” sau „a-şi anunţa supunerea”, şi „te” – „ţie”. Salutul este însoţit de o plecăciune uşoară, cu palmele împreunate la piept.

Franţa – aici nu numai prietenii, dar şi cunoscuţii sunt întampinaţi cu un sărut pe obraz.

Noua Zeelandă – Maorii se salută cu un gest numit „Hong”, care înseamnă atingerea nasurilor unul de celălalt. Acesta este urmat de aşa-numitul „schimb de suflare de viaţă”.

Massai care populează teritoriile Kenya şi Tanzania se salută, scuipându-se reciproc.

Zambia – salutul cel mai frecvent în rândul populaţiei locale este atingerea degetelor care seamănă cu gestul folosit de europeni pentru a pune un pariu.

Arabia Saudită – în ţările arabe se exprimă respectul prin atingerea nasului şi punerea mâinii pe umărul interlocutorului.

 

Preluat de la: Zugo.md