Mabon-and-the-Fall-Equinox-The-Sacred-Search-for-Balance-FB-SHARE.jpg.optimal.jpg
Miercuri, 22 septembrie, are loc echinocțiul de toamnă, ceea ce reprezintă debutul acestui anotimp din punct de vedere astronomic. În acest moment, ziua scade treptat, iar noaptea devine din ce în ce mai lungă până la solstițiul de iarnă marcat pe 22 decembrie. Astăzi, longitudinea astronomică a Soarelui atinge valoarea de 180°.

Așadar, echinocțiul de toamnă din 2021 are loc pe 22 septembrie, la ora 22.21 și este momentul în care Soarele trece prin punctul de intersecție a eclipticii cu ecuatorul ceresc. La începutul ultimei decade a lunii septembrie, în fiecare an, are loc echinocțiu de toamnă. De acum începe sezonul de toamnă.

După data de 23 septembrie, zilele devin mai scurte și nopțile mai lungi, iar asta durează până la solstițiul de iarna, în jurul datei de 22 decembrie.

Potrivit libertatea.ro, în ziua echinocțiului de toamnă, Soarele va răsări și va apune chiar în punctele cardinale Est și Vest. În zona Polului Nord, de acum începe noaptea polară, iar în zona Polului Sud, Soarele stă deasupra orizontului pentru șase luni, până când începe echinocțiul de primăvară.

<!–

–> <!–

–>

Când se schimbă ora?

Un alt fenomen important ce ne așteaptă în curând va fi trecerea la ora de iarnă. Astfel, în noaptea dintre 30 și 31 octombrie (sâmbătă spre duminică), vom da ceasurile cu o oră înapoi, ora 4.0 devenind ora 3.0. Asta înseamnă că ne vom putea bucura de o oră în plus de somn.

Acest mecanism de schimbare a orei este folosit din 1932, acesta fiind utilizat de peste 100 de țări din întreaga lume.

Preluat de la: diez.md