IMG_0355-1.jpg

Asociația Studenților Basarabeni din Craiova marchează anul acesta cea de-a XVII-a ediție a Festivalului Cultural Basarabia, un eveniment tradițional care celebrează și promovează bogăția culturală și istorică a Basarabiei în inima Olteniei. Prin intermediul acestui festival, tinerii vor să aducă mai aproape de publicul din Craiova spiritul basarabean. Programul festivalului este divers, incluzând atât evenimente sportive, cât și intelectuale.

„Festivalul Cultural Basarabia a fost organizat pentru prima dată la Craiova în anul 2005, cu trei ani înainte de înființarea Asociației Studenților Basarabeni din Craiova. De atunci, an de an, promovăm și celebrăm tot ceea ce înseamnă istoricul, cultura și oamenii Basarabiei. Cu drag din Moldova în inima Olteniei, Craiova”, menționează Rubina Dandîș, președinta ASB Craiova.

Festivalul va avea loc în perioada 25-30 martie. Iată care este programul.

Deschiderea oficială. Ziua va fi marcată de o serie de activități menite să readucă în atenția publicului larg tradițiile și obiceiurile basarabene. Prin sesiuni de networking, organizatorii și-au propus să creeze o conexiune specială între fiecare invitat și cultura basarabeană.

Cupa de volei. A doua zi a festivalului va aduce în prim-plan pasiunea pentru sport, prin organizarea unei competiții amicale de volei, adresată iubitorilor acestui sport.

Jocul intelectual „Ce? Unde? Când?”. Ziua a treia va fi dedicată provocării minților tinere și ingenioase într-un joc de cultură generală.

Proiecții de film. Cea de-a patra zi va oferi publicului o incursiune în cultura cinematografică moldovenească prin proiecția unor filme reprezentative.

Degustare de bucate tradiționale. A cincea zi a festivalului va oferi participanților ocazia de a savura delicioasele plăcinte moldovenești și alte bunătăți culinare tradiționale.

Festivitatea de încheiere a festivalului. Ultima zi a festivalului va reuni toți participanții într-o atmosferă plină de bucurie și voie bună, combinând momente artistice cu o ultimă sesiune de degustare a preparatelor tradiționale.

„Prin intermediul festivalului ne propunem să onorăm tradițiile și valorile noastre basarabene, aducând în inima Olteniei un amalgam de experiențe și spectacole autentice. Festivalul este conceput pentru a aduce împreună comunitatea basarabeană din Craiova și pentru a oferi tuturor participanților ocazia de a se simți mai aproape de rădăcinile lor culturale. Cu toate acestea, evenimentul este deschis și tuturor celor interesați de cultura și tradițiile noastre. Cu entuziasm și dedicare, vă invităm să vă alăturați nouă la ce de-a XVII-a ediție a Festivalului Cultural Basarabia. Vă promitem că veți fi martorii unei experiențe memorabile și pline de bucurie! Vă așteptăm cu drag la toate activitățile pregătite cu grijă pentru acest eveniment”, specifică Daniel Caraion, voluntar ASB Craiova.

Preluat de la: diez.md