ion-tiriac-interior-10-605x403.jpg
Omul de afaceri din România, Ion Țiriac, se clasează pe locul 1.818 în clasamentul miliardarilor lumii cu o avere netă de 1,2 miliarde de dolari. Fostul jucător de tenis spre deosebire de anul anterior a urcat 49 de poziții în clasamentul celor mai bogați oameni din lume.

În 2018, Ion Ţiriac ocupa locul 1.867 la nivel mondial în topul Forbes, tot cu o avere de 1,2 miliarde de dolari. Acesta deține un pachet minoritar de acțiuni în cadrul companiei românești de asigurări Allianz-Țiriac. Magnatul a mai investit în real-estate, în dealeri auto, dar și în distribuția carburanților. La muzeul său din România sunt expuse mașini de cea mai înaltă calitate, regădindu-se aici mărci de renume precum Jaguar, Rolls-Royce și Ferrari, scrie forbes.ro.

La nivel global, Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, rămâne cel mai bogat om din lume și, în același timp, din istorie, averea sa fiind cu 19 miliarde de dolari mai mare comparativ cu anul trecut. Astfel, cu o avere de 131 de miliarde de dolari, Bezos este cel mai bogat om din toate timpurile.

Francoise Bettencourt, moștenitoarea imperiului L’Oréal – care este și președintele companiei deținută în proporție de 33% de către familia sa – este cea mai bogată femeie din lume, cu o avere de 49,3 miliarde de dolari.

De cealaltă parte, cea mai tânără apariție din Topul miliardarilor Forbes este Kyle Jenner, care la doar 21 de ani a devenit cea mai tânără miliardară din toate timpurile. În ultimii trei ani, compania sa, Kylie Cosmetics, a avut stocuri exclusiv în magazinele online, dar și în câteva shop-uri pop-up. Însă, după ce a semnat un contract exclusiv de distribuție cu retailer-ul Ulta, Kylie Cosmetics își vinde rujurile, în valoare de 29 de dolari, în cele peste 1000 de magazine Ulta.

Preluat de la: diez.md