kalush.jpg

Aproximativ 3 000 de bilete la concursul muzical Eurovision Song Contest 2023 vor fi puse la dispoziția persoanelor din Ucraina care s-au refugiat în Marea Britanie din cauza războiului.

Guvernul britanic a anunțat, de asemenea, o finanțare de 10 milioane de lire sterline pentru „a se asigura că evenimentul pune cu adevărat în valoare cultura ucraineană”, transmite The Guardian.

Banii vor sprijini consiliul municipal din Liverpool pentru a crea un spectacol care să celebreze „muzica și modul în care aceasta unește oamenii din întreaga lume”.

Grupul ucrainean de folk-rap Kalush Orchestra, care a câștigat Eurovision 2022 de la Torino, va cânta în timpul spectacolului.

Ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie, Vadâm Prâstaiko, a adăugat: „Alocarea a aproape 3 000 de bilete pentru ucrainenii strămutați pentru concursul Eurovision de la Liverpool va permite compatrioților noștri de aici să se bucure de eveniment și să celebreze cultura și muzica bogată a țării noastre”.


Amintim că, la Eurovision Song Contest 2023, Republica Moldova va participa în prima semifinală, care se va desfășurat pe 9 mai, la Liverpool, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. În prima semifinală Moldova va concura alături de alte 14 țări, printre care Serbia, Portugalia, Croația și Israel.


Vedeți aici lista celor 10 piese desemnate pentru a concura în finala Eurovision Moldova 2023.

Cei 10 participanți care au acumulat cel mai mare punctaj urmează să evolueze în Finala Națională din 4 martie, cu un show complet, care va include conceptul coregrafic și costumele scenice.

Concurentul sau formația care va acumula cel mai mare punctaj, ne va reprezenta țara la Liverpool, unde se va desfășura Etapa Internațională a concursului muzical Eurovision Song Contest 2023.

Numărul de puncte pe care le-a obținut fiecare participat pot fi vizualizate în acest material.

În acest material, puteți vedea care sunt piesele care au intrat în concurs pentru a ne reprezenta țara la Eurovision Song Contest 2023.

Amintim că două piese au fost descalificate din concursul Eurovision, etapa națională. Potrivit unui comunicat emis de Teleradio Moldova, s-a depistat că acestea încalcă regulamentul.

Preluat de la: diez.md