iphone-8-curved.jpg
Potrivit unor surse din rândul furnizorilor Apple, compania americană ar fi comandat ecrane din varietatea plastic OLED, produse de Samsung Display şi în general folosite în componenta dispozitivelor mobile prevăzute cu ecran curbat, scrie go4it.ro.

Partenerul Samsung Display nu este ales întâmplător, compania sud-coreeană având o capacitate de producţie pentru ecrane OLED curbate de aproape 100 milioane unităţi, suficient pentru echiparea unui nou model iPhone. Sursa citată menţionează însă existenţa unor „versiuni OLED”, insinuând că va exista şi un model iPhone 8 fără ecran OLED curbat, posibil încadrat la un preţ mai mic.

Spre deosebire de ecranele OLED cu substrat din sticlă, alternativele cu tehnologie Plastic OLED sunt întâlnite mai ales în construcţia dispozitivelor mobile cu ecran curbat, cum sunt cele din seria Galaxy edge. În afară de un ecran cu margini curbate, noul iPhone ar putea primi şi alte dotări interesante, cum ar fi un set de senzori suplimentari instalaţi în lateral, prin care dispozitivul să reacţioneze diferit atunci când este ţinut de margini.

Cunoscut deocamdată doar din zvonuri, iPhone 8 ar putea fi lansat în luna noiembrie 2017 în variantă cu ecran curbat furnizat de Samsung Display, respectiv cu ecran LCD de tip plat, furnizat de partenerii LG Display şi JDI.

Preluat de la: Diez.md