faceapp-phone.jpg
Un senator american a cerut FBI-ului și Comisiei Federale de Comerț să investigheze aplicația devenită virală, FaceApp, în legătură cu îngrijorarea că datele utilizatorilor sunt transmise Moscovei.

Într-o scrisoare trimisă către directorul FBI, Christopher Wray și președintele FTC Joseph Simons, Chuck Schumer, a exprimat îngrijorarea că aplicația, care are sediul în Saint Petersburg, cere utilizatorilor să predea accesul complet și irevocabil la telefonul și datele personale, transmite ft.com.

Acest lucru ar putea reprezenta „riscuri de securitate națională și de confidențialitate pentru milioane de cetățeni americani”, a spus el, invitând FBI-ul să evalueze dacă informația americanilor ajunge la compania rusească.

Aplicația a fost creată în Rusia și folosește o formă de inteligență artificială pentru a modifica fețele din orice fotografie pe care le menține, în același timp, fotorealiste. Aceasta este descrierea pe care Yaroslav Goncharov o oferă aplicației. Totuși, aceasta ar fi mai mult decât atât, dacă e să iei în considerare securitatea datelor personale.

Mai mulți experții în securitate cibernetică avertizează despre pericolele de care suntem ceva mai puțin conștienți în lumea digitală. Astfel, ar fi bine să-ți protejezi imaginile cu tine în același mod în care o faci când vine vorba de alte informații despre tine, cum ar fi data de naștere sau codul numeric personal.

Preluat de la: diez.md