shutterstock_1078239086-scaled.jpg

Apa este un ingredient vital pentru hidratarea organismului nostru. Scorțișoara, de asemenea, reduce creșterea glicemiei după masă. Combinația celor două vine cu multiple beneficii pentru sănătate, arată healthshots.com.

Scorțișoara este bogată în antioxidanți. Consumată cu apă în fiecare dimineață, te va ajuta enorm și te va feri de radicalii liberi.

Tot un pahar de apă cu scorțișoară poate să îmbunătățească și să stimuleze digestia, reducând astfel disconfortul gastric și balonarea.

Mod de preparare: Nu trebuie decât să fierbi apa și să o lași la răcit. Bagă o baghetă de scorțișoară sau o jumătate de linguriță de scorțișoară în apă și las-o la infuzat timp de zece minute. Îndepărtează apoi scorțișoara și consumă băutura astfel obținută.

Acest amestec este foarte bun și pentru persoanele care se confruntă cu dureri de dinți, mai ales pentru că îndepărtează infecțiile. Unii medici stomatologi le recomandă pacienților să consume această băutură des.

Apa cu scorțișoară este foarte bună pentru femei deoarece ameliorează crampele din perioada menstruației, mai ales pentru că acestea sunt foarte greu de suportat și le pot strica, la propriu, planurile, totul din cauza durerilor.

Specialiștii avertizează că trebuie să fim cu băgare de seama atunci când bem prea multă apă cu scorțișoară. Consumată în exces, scorțișoară poate deveni toxică pentru organismul nostru.

De asemenea, dacă te confrunți cu probleme severe de sănătate, ai face bine să ceri sfatul unui medic înainte de a consuma această băutură zi de zi.

Citește și: Cum slăbești rapid cu apă cu scorțișoară. Rețeta care te scapă de colăceii de pe burtă

Preluat de la: csid.ro