pixel.png

Deşi până acum se considera că recuperarea în urma infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 duce la crearea unor anticorpi protectori care previn reinfectarea, un fost expert al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii avertizează că încă nu se cunosc multe lucruri privind acest aspect. Profesorul David Heyman, de la London School of Hygiene & Tropical Medicine, spune că există posibilitatea ca pacienţii să se reinfecteze, deoarece nu se cunoaşte cu certitudine cât timp au efect anticorpii dezvoltaţi în urma infecţiei.

„Este posibil ca anticorpii să ofere imunitate doar pe o perioadă scurtă, de zile sau luni”, atrage atenţia specialistul.

Anticorpii sunt celule dezvoltate de sistemul imunitar în urma unei infecţii, aşa cum este cazul COVID-19, care deţin proprietatea de memorare a particularităţilor unui virus, astfel încât să îl atace în momentul în care pătrunde din nou în organism.

<!–

Formul de quiz

–>

În Coreea de Sud şi China au fost raportate mai multe cazuri de reinfecţie cu noul coronavirus, dar acest lucru a fost pus la îndoială din cauza testelor efectuate incorect sau care nu îndeplineau toate condiţiile de siguranţă ori aveau o precizie scăzută.

Dr. Peter Jung, expert la Universitatea de Medicină din Texas, a declarat că „la fel ca virusul gripal, noul coronavirus poate suferi mutaţii, care pot duce la reinfectarea unei persoane care a trecut deja prin boală”.

Cercetătorii cred în continuare în teoria că oamenii dezvoltă imunitate odată infectaţi şi vindecaţi de COVID-19, dar nu pot spune cu certitudine cât timp durează această imunitate.

Testele serologice rapide pentru identificarea anticorpilor specifici împotriva noului subtip de coronavirus, respectiv IgM şi IgG, nu sunt suficient de precise şi pot avea o rată de eroare destul de ridicată.

Prin urmare, recomandările specialiştilor este să respectăm în continuare regulile de distanţare socială şi să purtăm masca de protecţie, în special în spaţiile publice închise.

Preluat de la: csid.ro