colaj31.jpg
Eurovision Song Contest este organizat anual de Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU), împreună cu un radiodifuzor gazdă. Primul concurs a avut loc în anul 1956. Formatul cuprinde trei spectacole live: prima semifinală, a doua semifinală și marea finală. De-a lungul anilor, mai mulți artiști au încercat să rămână în memoria publicului, iar unele prestații au devenit virale.

În acest articol am inclus șase prestații ale artiștilor care s-au deosebit datorită simțului umorului.

# Sébastien Tellier – Divine, Franța

În anul 2008, Sébastien Tellier, în timp ce reprezenta Franța, s-a oprit din cântat pentru a inhala heliu dintr-un balon. Artistul intenționa să-ți schimbe tonalitatea vocii pentru a avea o apariție scenică mai haioasă.

# Dustin The TurkeyIrlande Douze Pointe, Irlanda

Irlanda a fost reprezentată în anul 2008 de un curcan păpușă. Dustin a fost ales de telespectatorii irlandezi de la Eurosong pentru a reprezenta Irlanda, devenind prima marionetă care a făcut acest lucru. Curcanul și-a interpretat melodia în prima semifinală.

# LT United – We Are The Winners, Lituania

Una dintre cele mai îndrăznețe mișcări din istoria Eurovision a fost în anul 2006. Reprezentanții Lituaniei, LT United au urcat pe scenă și s-au declarat „câștigătorii Eurovision” înainte ca un singur vot să fie exprimat.

# Francesco Gabbani – Occidentali’s Karma, Italia

Italia a participat la Eurovision Song Contest 2017 cu piesa Occidentali’s Karma, scrisă de Francesco Gabbani, Filippo Gabbani, Luca Chiaravalli și Fabio Ilacqua. Piesa a fost interpretată de Francesco Gabbani. Artistul a cântat alături de o persoană îmbrăcată în costum de gorilă.

# Urban TradSanomi, Belgia

Belgia a participat la Eurovision Song Contest 2003 cu piesa Sanomi scrisă de Yves Barbieux. Cântecul a fost interpretat de grupul Urban Trad. Țara s-a clasat pe locul 22, obținând 165 de puncte. Acesta a fost cel mai bun rezultat al Belgiei în competiție de la victoria lor din 1986. Pentru prima dată în istoria concursului a fost interpretată o melodie într-o limbă care nu există.

# Sunstroke Project și Olia Tira – Run Away, Moldova

Epic Sax Guy este porecla dată lui Serghei Stepanov, saxofonistul din trupa SunStroke Project care a participat alături de Olia Tira la Eurovision Song Contest 2010 . Un solo instrumental în timpul concertului live a devenit instantaneu viral pe YouTube și a generat destul de multe videoclipuri remix.

Preluat de la: diez.md