shutterstock_1755822044-1200x750.jpg

Dacă consumi trei porții de kimchi pe zi, poți reduce semnificativ grăsimea de pe abdomen, ceea ce scade implicit și riscul de diabet, potrivit unui nou studiu.

Kimchi, un preparat tradițional coreean obținut prin fermentarea unor legume precum varză, ceapă verde și ridiche, a fost asociat recent cu beneficii majore pentru sănătate.

Potrivit Daily Mail, kimchi:

Pentru studiu, cercetătorii au analizat datele a peste 115.000 de coreeni, cu vârste de peste 40 de ani. Aceștia au completat chestionare despre cât de des consumă anumite tipuri de alimente, alegând mai puțin de o porție/zi, una până la două porții, două până la trei porții, trei până la cinci sau mai multe porții/zi.

O porție de kimchi de varză sau ridiche are 50 de grame, iar o porție de supă de kimchi a fost stabilită la 95 de grame.

Pentru fiecare participant a fost măsurată înălțimea, greutatea, indicele de masă corporală și circumferința taliei.

În cazul femeilor, consumul a două până la trei porții de kimchi/zi a arătat o scădere a riscului de obezitate cu până la 8%, iar una sau două porții/zi au fost asociate cu o scădere de până la 6% a riscului de a avea un nivel ridicat de grăsime abdominală.

Cu toate acestea, un consum mult prea mare de kimchi nu este sănătos, avertizează specialiștii.

„Pentru că kimchi este o sursă majoră de sodiu, este recomandat consumul unei cantități moderate pentru beneficiile asupra sănătății oferite de celelalte componente ale sale”, au declarat cercetătorii.

Citește și: Dieta coreeană: în ce constă, cum te ajută să slăbeşti şi ce efect are asupra pielii

FOTO: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro